sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Tädin paratiisi

 Tätini on ollut Xi'anissa  nyt kohta kaksi viikkoa.
 Osa ajasta on ollut siskon tyttären pojan kanssa touhuilua. Suurin osa.
 Mutta onneksi hänen ekalla kiinaviikollaan säät vielä olivat helteiset ja aurinkoiset joten ehdittiin nähdä muutama Xi'anin huippupaikkakin vielä kesäloistossaan.
 Minun mielestäni yksi sellainen on Tang-Paratiisi. Tang Paratiisista olen aiemmin kirjoitellut täällä.
 Joka oikeasti kyllä nähtävyytenä hakkaa pölyiset, harmaat terrakottasotilaat mennen tullen. Mutta tämä on tietty vaan mun mielipide. Kuitenkin jos tulet pariksi päiväksi Xi'aniin lasten kanssa, mieti haluatko mielummin viettää päivän kauniin järven ympärillä katsellen hienoja esityksiä kuin matkustat puolitoista tuntia suuntaansa arkeologisille pimeille kaivauksille katsomaan terrakottamiehiä. I'm just saying...
 Usvakone aiheuttaa sateenkaarenkin auringossa.
 Meidän päivä tuolla oli täydellinen.
 Nautimme monesta hienosta esityksestä, mukaanlukien akrobatiaa...
 Kestäisikö sinun niskasi?
 Ja minunhan oli tietysti selätettävä tää haaste.
 Musta tulis ihan hyvä Tang-dynastian keisarinna vai mitä?
 Täytyy sanoa, että tykkään Tang dynastian pukutyylistä: Isoja viittoja ja hulmuavia hihoja. Ja sitten vielä hieno hiuslaite siihen päälle. Ihan helposti voisin pukeutua näin ihan normielämäänkin;)
 Tang-paratiisissa on niin paljon nähtävää, ettei yhden päivän aikana millään voi nähdä kaikkea. Tää olikin mun neljäs kerta puistossa ja monta esitystä tuli nähtyä, joita en aiemmin ollut nähnyt, niin kuin esimerkiksi lohikäärmetanssi.
 Eniten tapahtuu ison keisarinlinnan ympärillä. Jos ei halua kävellä paljoa/ ottaa autokyytiä niin tää on hyvä vinkki hengailualueeksi.
 Viiden aikaan ohi lipui keisarin seurue kuninkaallisessa veneessään.
 Ritva fiilistelee ylvästä ilmapiiriä.
 Yksi minun suosikkiesityksistäni oli puujaloilla esiintyneen seurueen show.
 Tällaista en ennen ollut nähnyt muuallakaan maailmassa.
 Illan suussa oli mukava lähteä kotia kohti, sillä päivä oli ollut antoisa ja mieleenpainuva.
 Sanoisin, että Tang Paratiisi on ehkä suosikkinähtävyyteni Xi'anissa. Mutta toisaalta, niin on myös kaupungin muuri. Ja iso pagoda... äh. Ai että mä niin tykkään tästä Kiinan kotikaupungistani.
My aunt has now been in Xi'an for about two weeks. A lot of the time has been taking care of my son, but luckily on her first week here, the sun was still shining and summer was on, so we were able to visit some of the most memorable places in Xi'an with great weather. One of these is of course the Tang Paradise, which I adore and think is a much more interesting way of spending one's day than the dirty terracotta soldiers. Great shows from dragon dance to plays and dances and military demonstrations. Plus great photo opportunities of gorgeous buildings, the lake and there's even a childrens' play area. Well worth one day in your schedule. Or even more than one! I have been four times and still haven't seen all the shows...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...