tiistai 2. lokakuuta 2012

Kiinalaisia kiinalaisella

Yksi Ristonmaalla asumisen eduista on se, että vieressä on KOASin vuokrataloja. Joku ehkä kokisi opiskelija-alueen läsnäolon negatiiviseksi asiaksi, mutta toistaiseksi meille siitä on ollut vain etua... Ristonmaalla asuu paljon nimenomaan vaihtareita, koska se on lähellä Mattilanniemeä ja kuulema asunnotkin ovat kohtuullisessa kunnossa. Tämä korvaa minulle vähän sitä, että en opiskeluaikanai asunut Kortepohjassa, jossa kaverit olisivat olleet lähellä.
 Saimme sattumalta tietää, että kaikki neljä tämän vuoden Chengdu-vaihtaria Jyväskylässä asuvat Ristonmaalla. Niinpä kutsuimme heidät syömään.
 Päätimme suosiolla, että he ovat syöneet pitsaa ja makaroonilaatikkoa yliopistolla tarpeekseen, joten kokkasimme kiinalaista: Parasta pysyttäytyä sellaisessa ruoassa, jota muutenkin tulisi laitettua meidän keittiössä, eikö niin... Itseasiassa en muista, milloin viimeksi meillä olisi ollut tyypillistä suomalaista ruokaa tarjolla.
 Tällä kertaa menussa oli mapo tofua, Schetzuanin kurkkuja ja vihreitä papuja sekä sekalaisia vihanneksia ja sieniä sitruunaruoho-inkiväärikastikkeessa.
 Ateria upposi kiinalaisvieraille hyvin. Yksi jopa sanoi, että se sai hänet ikävöimään kotiin.
 Tuliaisena eräs vieraamme toi 'tea-eggs' eli teellä ja mausteilla aromisoituja keitettyjä munia. Kuulema tämä on schetzuanissa erittäin suosittu aamiainen ja jos haluaa teemunia aamiaseksi nii täytyy olla yliopistolla ajoissa, n. klo 7 maissa tai muuten ne loppuvat kesken.
 Minä proteiinipitoisessa ruokavaliossani arvostin näitä kovasti:) Olivat kauniita, terveellisiä ja hyvän makuisia.
Tässä vielä hieman esimakua kiinasta - arvelemme, että sinisilmäinen blondipoikamme saanee aika kovasti kuvausta ja huomiota osakseen tänä talvena...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...