maanantai 29. lokakuuta 2012

Life goes on in Pollenzo, Bra

 Tulipa viime viikolla käytyä Italiassa, paikassa nimeltä Pollenzo (Bra).
 Tämä roomanaikaisen arkkitehtuurin pikkukylänen sijaitsee noin tunnin matkan päässä Torinosta.
 Olin siellä Green Ideas-koulutuksessa, jossa opettelin Toiminta tutkimuksen kenttätyötaitoja. Tosi kiinnostavaa hommaa muuten - heti kun kuvittelee, että itse osaa jotain ja sitten täytyykin harjoitella niin saa selville, että eipä se olekaan niin helppoa kuin miltä päällepäin näyttää: Siis julkinen puhuminen tai ryhmänohjaustaidot. Olen itse niin more is more-tyyppiä, että minulle on tosi vaikea kiteyttää ihan pieneen määrään tietoa ohjeistukseni.
 Mutta näissä maisemissa tuli kyllä opittua paljon itsestäni ja erityisesti EU-projekteista...
 Pollenzossa on Gastronominen yliopisto, jonka vieraana olimme, sillä koulutuksemme temaattinen alue oli lähiruoka ja 'hidas ruoka'. Tarkoituksena oli siis löytää tapoja auttaa lapsia ja nuoria ymmärtämään lautastensa valintojen takaa - ettei ruoassa ole kyse pelkästä mausta.
 Italiassakin syksy on parhaassa ruskassa, mutta vielä siellä oli Suomeen verrattuna (varsinkin nyt kun Jyväskylässä on lunta!) todella kesäistä.
 Gastronomisella alueella piti tietysti syödä vähän juustoa ja salamia:)
 Ja ehkä nauttia muutama paikallinen Birrakin...
 Tilasin eräänä iltana valkoisen pitsan, eli Pizza Bianco, ilman tomaattikastiketta. Hyvää oli. Ihmettelen edelleen miksei näitä nää menuissa muualla maailmassa...
 Asustimme lähikaupungissa Brassa, jossa aurinko myös nousi kirkkaalle päivälle joka aamu. Pieni etelä-eurooppalainen luksusviikko ennen lähtöä Aasiaan. Nyt on sinitaivaat tankattuna. Antaa vaan kaasupilvien tulla.

2 kommenttia:

  1. Tuo kirkko muistuttaa minusta todella paljon palkon Vaasan keskustan kirkkoa :) Samantyylinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Henri oli ollut Torinossa jokaisen rakennuksen kanssa silleen, että "vau, mikä toi on" ja paikallinen ystävänsä oli aina sanonut vaan, että "se on kirkko, se on kirkko" Jotenkin Suomessa tollaset on huomattavasti vaikuttavampia kuin Italian runsaudenpaljoudessa.

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...