keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Rakas päiväkirja, kuinka vaikeaa voi olla...

Ei ole ollut viimeiset päivät helppoja joo. Välillä on iskenyt epätoivo ja sitä on tietysti tullut purettua vääriin ihmisiin eli perheenjäseniin. Kumpa sitä osaisikin aina suhtautua rauhallisesti ja hengittää, vaikka paniikki iskeekin.
Sattui nimittäin sellainen pienenpieni jännitystekijä, että Italian hotellini unohti antaa passini takaisin tarkastuksensa jälkeen ja tajusin sen n. 15min liian myöhään. Piti tehdä nopea päätös: Käännytäänkö takaisin ja riskeerataan paluulento Suomeen (olin kolleegani kanssa vuokra-autolla matkalla kentälle) vai yritänkö puhua itseni koneeseen ajokortillani ja lähetän kuriirin hakemaan passini. Normaalistihan tämä ei olisi ollut iso ongelma, sen jälkeen kun pääsin ajokortilla koneeseen (ystävällinen virkalija kertoi, että tyhmiähän he olisivat jos eivät antaisi minun palata kotimaahani, vaikkakin olisi pitänyt olla kuvallinen henkilökortti - ajokortti ei siis esim. italialaiselle olisi kelvannut Suomeen matkustaessa). Nyt kuitenkin oli sellainen pieni juttu kuin 7 päivää Kiinaan lähtöön... Ja passissa oli tietysti Kiinan viisumi sisällä. Passinhan itsessään saisi uusittua päivässä, mutta Kiinan suurlähetystö Suomessa on lakannut antamasta nopeita viisumeita, joten viisumin saaminen kestää 4 vrk. Tämä ei siis tullut kysymykseen.
Tilasin siis TNT kuriiripalvelun Express overnight klo 10 perjantaiaamuna. Passi ei kuitenkaan liikahtanutkaan hotellista ennen kuin maanantaina klo 18:15, jolloin overnight service oli kestänyt jo yli 4 vuorokautta. Suoraan sanottuna aloin miettiä, että olisikohan parempi idea ostaa lentoliput Italiaan ja käydä hakemassa passi - tosin en olisi voinut lentää sinne, sillä minulla ei ole sitä kuvallista henkilökorttia... Seuraava mietintä oli, että kuka ystävistäni saisi vapaata/suostuisi käymään Italiassa päiväseltään... Soitin TNT:lle yhteensä 11 kertaa kolmen päivän aikana, mukaanlukien epätoivoisia yrityksiä soittaa heidän italialaisiin numeroihinsa, jotka a) eivät vastaa tai b) ovat varattuja tai c) niihin ei voi soittaa Italian ulkopuolelta... Hotelli soitti myös puolestani muutamia kertoja ja sainpa rekrytoitua italialaisia kolleegojakin tähän kamppanjaan... 
Sillä toista vaihtoehtoa ei voinut edes ajatella: Pekingin lentomme ovat Finnairin kamppanjahintoja, joten niitä ei olisi voinut siirtää. Minun olisi siis tilattava lento itselleni ja pojalleni myöhäisemmäksi ajankohdaksi ja sitten vielä kärsiä 8h lentomatka sinne yksin 1,5-vuotiaan vauhtihirmun kanssa. Ei kiitos! Onneksi TNT vihdoin keräsi passini maanantai-illalla ja nyt se on palvelun mukaan jo ollut tiistaiaamuna Turussa. Ajattelen niin, että Suomessa saan sen mistä vaan haettua henkilökohtaisestikin päivässä, jos on pakko, mutta oikeasti: Millainen overnight service kestää 5 päivää saapua???
Mieheni ehti jo suunnitella, mitä tekisi viikon verran Pekingissä ilman perhettä (oli innoissaan)... Kuulema siihen liittyisi ainakin kolmen uuden ja paremman vaimon hankinta yhden hajamielisen tilalle... Toivottavasti tämä on ainoa katastrofi matkallamme ja kaikki menee tästä lähtien kuin Strömsössä... Somehow I doubt it, but here's for hoping:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...