torstai 30. toukokuuta 2013

11 Vapaapäivää Roomassa

 
No niin, satuin mainitsemaan, että tykkään blogihaasteista. Virhe! No, näitä on joskus kiva tehdä, jos sattuu olemaan aikaa ja vaikkei olisikaan... Joten tehdään nyt, kun kerran tuli luvattua. Kuvituksena vanhoja lomakuvia Roomasta 2010, koska oon ollut superlaiska kuvien editoija ja mun tietokone vetelee viimeisiään... Kuvituksen voi ajatella vastaavan hieman kysymykseen, millainen on unelmani vapaapäivä:)

Tämän haasteen ohjeistus oli seuraava:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan esittämiin 11 kysymykseen.
3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän (mukaan haastettujen) tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa keitä olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista!

Olen kyllä hieman skeptinen - onko kohdat 1 ja 2 siis sama asia vai ei? No, oletan että on. Vastaan Tiikerimaan lähettämiin kysymyksiin siis:

1. Minkä kirjan olet lukenut viimeisimpänä?
Jo heti alkuun tosi vaikea kysymys. VArmaan 'Mocking Jay' (Suzanne Collins), jos oltaisiin kysytty, että mitä kirjaA luit viimeksi, niin vastaus olisi ollut että "15-minute Chinese"(Joku Kiinalainen kirjoittaja, jonka nimeä en osaa lukea!).

2. Minkä elokuvan olet katsonut viimeisimpänä?
Into the Wild, tästä olikin jo tällä viikolla asiaa.

3. Millainen olisi unelmiesi vapaapäivä?
Lapsi(et) olis jo niin iso(ja), että niitä ei tarttis enää hoivata, mut ne vois olla mukana. Sen päivän aikana harrastettaisiin ainakin liikuntaa. Esim. Kempoa tai hiihtoa tms. Olisi upeita maisemia, esim. vuoristoa ja merta. Saisin viettää päivästä osan perheen/sukulaisten kanssa ja osan ystävien kanssa juoruillen;) Illalla vois pukeutua johonkin ihanaan mekkoon ja syödä hyvää ruokaa, hyvässä seurassa. Illalla voisi käydä tanssimassa ja kävellä lämpimässä yössä, istuskellen aamuun juttelemassa elämän tarkoituksesta jossain puskassa hyvien ystävien kanssa.

4. Oma auto vai joukkoliikenne? Miksi?
Riippuu, missä asuu. Suurkaupungissa joukkoliikenne, tän hetken elämässä oma auto. Jyväskylän busseista olen luopunut, koska päivään mahtuu enemmän asioita, jos on auto. Niin se vain on. Itsekästä, mun elämän elämistä. Mut huomautan, että silloin kun ollaan asuttu Lontoossa tai Xi'anissa, meillä ei toki ole ollut autoa - miksi olisikaan, kun junilla, ratikoilla, metroilla ja busseilla pääsee. Joukkoliikenteen etu on se, että voi lukea kirjoja (jos matkustaa yksin).

5. Kerro yksi muisto lapsuudestasi?
Viisivuotiaana halusin kovasti pikkusiskoa. Niin kovasti, että päätin huijata Tiikerimaata kertomalla, että mulla muuten on pikkusisko ja tää on sen hiuspanta. Onneks sain kuitenkin ihan parhaan pikkuveljen n. 6v myöhemmin.

6. Minkä alan ammattilaiseksi et haluaisi koskaan päätyä?
Mä luulen, että mä tykkäisin mistä tahansa asiasta, jonka ammattilainen olisin. Jos tosipaljon tekee jotain niin eiks se oo aika vaikee olla tykkäämättä? Ehkä mä en haluais ajaa rekkaa. Pelottais, että nukahtaisin rattiin. Mut on siinäkin varmaan omat hyvät puolensa.

7. Unelma-ammattisi lapsena?
Elokuvaohjaaja

8. Mitä kaikkea olet elämäsi aikana harrastanu?
Ai kaiken kaikkiiaan? Laaja kysymys: Piirrustusta, Urkujen soittoa, Kanteleen soittoa, Balettia, Tennistä, Sulkapalloa, Telinevoimistelua, Uintia, Hiihtoa, Luistelua, Shorinji Kempoa, Eestin kielen opiskelua, Yhdistystoimintaa, Lukemista, Kirjoittamista, Lautapelaamista, Roolipelaamista, Elokuvien katselua, Korttipelaamista (Mtg, Stawa jne.), Postimerkkien keräilyä, Tarrojen keräilyä, Akvarellimaalausta, Öljyvärimaalausta, Valokuvausta, Amatöörielokuvausta, Musavideoiden tekoa, Matkustamista... Jotain varmaan unohtui, mutta ainakin näitä.

9. Onko sinulla ollut/onko lemmikkejä? Mitä?
Kaloja oli yli 10 vuotta.

10. Mikä päätös on muuttanut elämääsi suuresti?
No esimerkiksi se, että päätin aloittaa tenniksen harrastamisen - Joskus olen ollut sitä mieltä, että suurin osa elämäni suurista linjoista johtaa juurensa tästä päätöksestä. Se johti siihen, että tapasin ihmisen, jonka kautta olen tavannut n. 30% elämäni sanotaan 200 tärkeimmästä ihmisestä, ja myös aviomieheni. Muita todella merkittäviä päätöksiä on ollut esim. se, että päätin tarjota itseäni projektipäälliköksi viidentenä opiskeluvuonna Sovellusprojekti-kurssilla. Tämä johti siihen, että työllistyin jo ennen valmistumistani ja olen sittemmin ollut enemmän tai vähemmän samassa työpaikassa. Shorinji Kempon aloittaminen uudelleen parikymppisenä on muokannut elämääni paljon ja samoin päätökseni hankkiutua kirurgin veitsen alle suunnilleen tasan kymmenen vuotta sitten. Toisaalta ajattelen niin, että elämän tärkeitä päätöksiä tehdään joka ikinen päivä. Aina voit vaikuttaa siihen, millainen elämäsi on. Viime vuonna päätin aloittaa tämän blogin kirjoittamisen. Se on ollut hyvin antoisaa ja johti esim. siihen, että olimme 4kk Kiinassa talvella ja näillä näkymin siellä vielä uudelleen syksyllä.

11. Kirja, joka on vaikuttanut sinuun eniten?
Tom Nealen Yksinäisen miehen saari (An Island to Oneself), jonka pappani voitti pilkkikilpailusta 70-luvilla ja joka oli äitini lempikirja ja sittemmin myös minun lempikirjani. Siihen kiteytyy jotain sellaista kaihoa, jota minulla on myös elämää kohtaan. Vaikka elämää elää toisten ihmisten kanssa ja heidän ympäröimänään, niin loppujen lopuksi sitä on aina yksin, itsensä kanssa. Loppujen lopuksi kukaan muu kuin minä ei tiedä täsmälleen, mitä olen ajatellut. Se tekee tästä elämästä ainutlaatuisen. Pidän tästä kirjasta todella paljon. Onhan niitä toki muitakin todella hyviä kirjoja, mutta tämä kirja on se minun juttuni ja loppujen lopuksi siinä on paljon niitä elementtejä, joita haluan omaankin elämääni tuoda.

Uudet kysymykset:

1. Mitkä asiat vaikuttavat eniten onnellisuuteesi?
2. Mikä on suosikki hetkesi päivässä?
3. Mikä on toistaiseksi ollut elämäsi paras vuosi ja miksi?
4. Mihin muuttaisit 10 vuodeksi (Suomi poislukien)?
5. Jos kirjoittaisit romaanin, millainen olisi sen päähenkilö?
6. Kuka on sinusta hyvä roolimalli ja miksi?
7. Miten vietät kesälomaa?
8. Mitä et uskalla tehdä?
9. Mikä on sinulle mieluisin kotityö?
10. Mitä laittaisit aikakapseliin, joka lähetettäisiin avaruuteen?
11. Mitä haluaisit, että lapsenlapsenlapsenlapsesi tietäisi sinusta?

Koska nämä ovat hyvin henkilökohtaisia kysymyksiä, haastan sen vastaamaan ne lukijat, joidenka mielestä kysymykset olivat mielenkiintoisia. Linkitä vastaus kommenttiboksiini:)


This post was a challenge given to me by a fellow blogger. I was meant to answer 11 questions and ask 11 new ones from someone else. One of the questions was 'what's my ideal vacation/day off day' and the pictures answer to that from May 2010.

2 kommenttia:

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...