keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Pavlova sitruunatäytteellä

Tein äitienpäiväksi Lemon curd täytteistä Pavolvaa eli sitruunatorttua. Koska en ollut aiemmin kokeillut tätä reseptiä, ajattelin, että parempi yrittää ensin 'perheen tarpeisiin' (kuin tehdä vieraille) - ja tämä osoittautui viisaaksi päätökseksi.
Olen ollut obsessoitunut tästä tortusta jo pari vuotta. Anoppini asuinpaikan läheisestä kylästä saa nimittäin ostettua näitä kohtuullisen halpaan hintaan ja olinkin ajatellut, että tuo olisi mukava jälkkäri osata tehdä itse. En ole pullan ystävä, mutta marenki minullekin maistuu... Siinähän on proteeiiniäkin;)
Pavlovat tehdään usein niin, että marenki kuumennetaan kovaksi ja sitten lisätään päälle täytteet juuri ennen syömistä. Tämän tortun idea on kuitenkin sellainen, että sen voi pakastaa ja syödä myöhemminkin. Paras olisi, jos päällä olisi tuoreita marjoja - mahdollisesti puutarhavattuja ja -mustikoita.
Valkuaisvaahtoa saa vatkata melkein puoli tuntia, joten ihan pikaleivonnainen tää ei oo. Jokainen ruokalusikallinen sokeria vatkataan vaahtoon erikseen.
Viinietikkaa ja tärkkelystä lisättiin myös pienet määrät. Ohjeen tähän löydät tästä blogista. Minulle kompastuskiveksi muodostui täyte. Laitoin:

1 purkki lemon curdia
1 purkki maustettua rahkaa (vanilja, koska lähikaupassa ei ollut lime-rahkaa)
2dl kermavaahtoa

Tämä oli kuitenkin aivan liian vetelä ja hieman liian sitruunainen täyte. Seuraavalla kerralla tekisin näin:
2-3rkl  Lemon curdia
2 purkkia Lime rahkaa
1dl kermavaahtoa
Jos täyte olisi edelleen liian vetelää niin sitten pari kolme liivatetta siihen, jotta pysyy kasassa paremmin. 

Kuitenkin voin sanoa, että herkullista se oli, vaikkakin aika makeaa. Marjat päällä toivat selvästi tarpeellista happoa painottamaan muuten sitruunaista makua. Itse marenki onnistui todella hyvin ja olenkin siitä ylpeä. Täytyy tehdä toistekin, mutta sisään laitan jotain erilaista seuraavalla kerralla.

I made Lemon Pavlova for the first time and although this was quite a nice operation, I was glad the people I was feeding was just family members. The insights of my tart was way too liquid and lemony, so next time I shall use more quark and less cream, I think. Still, baking is very satisfying. I do it rarely, but when I get on with it, it's great to make something with your hands appear out of nowhere, don't you think?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...