torstai 16. toukokuuta 2013

Semifinaali 2 Ajatuksia

Huh. Euroviisuviikko vetelee jo puoliväliään ja tänään on aika säätää kakkossemifinaalin ajatukset yhteen. Ensimmäinen semi ei mennyt mulla ihan putkeen - 8/10 meni oikein, mutta Liettuan ja Belgian menestystä Serbian ja Kroatian kustannuksella en osannut aavistaa... Uskomatonta, että Serbia putosi jatkosta - arvelen että se oli kuitenkin liian sekava tarinaltaan. Eikä varmasti purrut tuomaristoihin, mutta että Belgia ja Liettua... auts. Ironista kyllä minulla oli 10/10 rivi, ennen kuin aloin fiksata sitä yleiseen mielipiteeseen perustuen, että ehkä pitäisi vaan luottaa omaan harkintaansa. Myös tänään kuoleman servetti ilmaantuu illalla vasta.

Tässäpä spekulaatiota:

01      Latvia     English     PeR     "Here We Go"
Latvian pojilla on glitteripökät ja räppipoppia sekaisin. Periaatteessa hyvänmielenbiisi Myös kitarat ovat hieman erikoisempia... Mut tää biisi on vaan tylsä, heikko ja öh, ei jää mieleen. Ei voi mennä jatkoon.

02      San Marino     Italian     Valentina Monetta     "Crisalide (Vola)"    
San Marinolla on kaunis balladi, jonka aikana laulaja halailee taas kerran yhtä valopalloa kuin vauvaansa. MIkä valopallovuosi nyt on oikein menossa? San Marinon uskotaan yleisesti pärjäävään hyvin Crisalide biisillään ja tottahan se on, että ei tämä ole missään tapauksessa näiden viisujen huonoin pätkä. Asunvaihto taitaa olla ensimmäinen tähän asti nähty - go San MArino, olet jatkossa!

03      Macedonia     Macedonian, Romani     Esma and Lozano     "Pred da se razdeni" (Пред да се раздени)     Before the sunrise
Macedonialla on näissä viisuissa harvinainuus eli duo esiintymässä. Tässä esityksessä selväksi käy, että it is not over before the fat lady sings... Biisi on kuitenkin tavallista mitäänsanomattomampi, eikä heikohko esiintymisnumero auta asiaa. Out!

04      Azerbaijan     English     Farid Mammadov     "Hold Me"
Azerit tilaavat tyypillisesti musansa Ruotsista varmistaen sen, että kuumaa kauraa tulee. Tälläkin kertaa biisi on vetävä ja lavashow helposti näiden kisojen paras. Farid seisoo lasihäkin päällä ja häntä seuraa akrobaattinen 'varjo', joka on kuitenkin siis oikea mies. Lisäksi lavalla koipperoi isoon punaiseen mekkoon (see a pattern here) sonnustautunut tanssijaneito, joka ilmentää laulun 'kohdetta'. Täytyy sanoa, ettäa Azerit osaa ja ovat finaalissa takuuvarmasti.
05      Finland     English     Krista Siegfrids     "Marry Me"    
Ja sitten koittaa hetki, jota Suomi on odottanut. Krista ja pinkit tohvelit saapuvat lavalle. Suomi on huomannut hyödyntää jo todella vanhentunutta skandaalikikkaa eli saako tytöt pussailla (T.A.T.U anyone?) lopussa rutiinia. Noh, riippumatta tyttöjen välisestä rakkaudesta, tämä kyllä jää mieleen kaikkien epämääräisten balladien keskellä, joten arvelen Suomella olevan taas ihan hyvät mahkut finaaliin, mut aika heikot oikeesti pärjäämiseen.


06      Malta     English     Gianluca     "Tomorrow"
Malta... MItä, et lähettänytkään Chiaraa? Miten sinua nyt arvioidaan? Malta saa kuitenkin humputtelunaapurinpoikaäänet... Onhan näitä paradiseoscareita nähty usein ennenkin, mutta en nyt heti nää, miten tämä ei menisi jatkoon.
  
07      Bulgaria     Bulgarian     Elitsa Todorova and Stoyan Yankulov     "Samo shampioni" (Само шампиони)    
Elitza ja Stoyan ovat päättäneet tulla viisuihin täsmälleen samalla biisillä kuin kuusi vuotta sitten Suomen kisoissa. Silloin tykkäsin heistä livenä ja niin tykkäsi myös Eurooppa. Nyt kuitenkin täytyy sanoa, että tää on niin nähty. Aika heikkoa lienee finaaliin ahtautuminen tästä semistä, vaikka kuin olisi pimeässä valaistuvat rumpukapulat.

08      Iceland     Icelandic     Eythor Ingi     "Ég á líf"  
Islannilla on selkeästi (taustasta) erottuva soolomies ballaadilla. Sinisessä taustassa on ilmeisesti islantilaisia rakennuksia ja biisissä on tietttyä hobittilaismaista kaihoa kotiseutuihin, jonka pohjoismaisiin äänestäjiin luulisi purevan. 
09      Greece     Greek    Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis     "Alcohol Is Free"
Yes Kreikka! Alkoholi on lähes ilmaista??? No, ei hätää, sillä miehet hameissa on aina hyvä idea. Harmonikka check. Vanhatyyppi check. Epämääräinen soitin check. Mut tämä biisi skandaaliarvostaan huolimatta ei ole kisan heikoimpia, joten Kreikka jälleen onnistuu kyllä varmistamaan jatkopaikan tällä showllaan... Ledivalaistut instrumentit näyttää olevan tän vuoden juttu myöskin.

10      Israel     Hebrew     Moran Mazor     "Rak bishvilo" (רק בשבילו)
Israel pysyy tyylilleen uskollisena ja on lähettänyt erittäin klassisen biisin, klassisella laulajalla, joka on pukeutunut merenneitomekkoon, jonka  kuviointi ovelasti saa tämänkin naisen näyttämään tiimalasivartaloiselta vaikka hän kuuluukin ns. Adele-kategoriaan (venäjän mimmin kanssa!) Hyvä biisi. En pudottais tätäkään.

11      Armenia     English     Dorians     "Lonely Planet"    
Mietin, että onko vaara, että Armenian biisi on liian samankaltainen kuin monen toisenkin... Armenianhan pitäisi mennä läpi vaikka mitä laulaisi, mutta toisaalta jäihän Serbiakin ulos finaalista, joten ehkä näihin sääntöihin ei voi 100% luottaa. Poprock pitäisi vetää enemmän asenteella kuin nää vetää, että katsotaan... Itse biisi on aika matalaprofiilinen. Ei tää oikeesti voi mennä jatkoon.

12      Hungary     Hungarian     ByeAlex     "Kedvesem" (Zoohacker Remix)
Voi että mä tykkään tästä biisistä, mut valitettavasti tää kilpailee Maltan naapurinpoikalookin kanssa ja täytyy sanoa, että vaikka niiden biisi on minusta huonompi niin niiden toteutus oli kuitenkin huomattavasti parempi. Tässä ei ole oikeastaan mitään muuta kuin älykkölasit (nähty jo Israelilla) ja prätkätakki (niin nähty)... Et oikeesti tää ei tuu jäämään mieleen. Harmi.
  
13      Norway     English     Margaret Berger     "I Feed You My Love"
Norja on lähettänyt jamesbondin taustabiisin. Margaret Berger vetää todella ammattimaiseen tapaan, mutta esitys jää oikeasti kylmäksi. Täytyy sanoa, että jos kertsi olisi jotain muuta kuin 'syötän sulle mun rakkauden' niin tällä olisi ollut paremmat tsäänssit. SInänsä mä tykkään esityksestä ja kalanruotoletistäkin, mut ei tää voita. Jatkossa on.
  
14      Albania     Albanian     Adrian Lulgjuraj and Bledar Sejko     "Identitet"
Albania on yksi näitä väliinputoajamaita (Montenegro anyone),jotka vuodesta toiseen ei vaan osaa. Tää on jälleen yritys poppirokittaa, mut noh, vaikka biisi on minusta parempi kuin Armenialla, Albanialla on vähemmän kavereita. Näin se vain on.


15      Georgia     English     Nodi Tatishvili and Sophie Gelovani     "Waterfall"  
Georgialla on myös duo lavalla. Heidän kemiansa ei kuitenkaan ole yhtä säkenöivää kuin Azereiden toissa vuonna.  Georgia menestyy kuitenkin aika usein, joten tämä kajotus nähtäneen finaalissa. Vaikka sinänsä tässä ei ole juuri mitään ihmeellistä...


16      Switzerland     English     Takasa2     "You and Me"
Sweitsillä on samantyyppisiä kelttietnisiä väreitä kuin monella muullakin tänä vuonna.
17      Romania     English     Cezar     "It's My Life"  
Romania on päättänyt pukeutua Lorditastic takkiin ja näyttää aika kympillä karvatonta rintaansa. Ja wait! Sieltä tulee oopperaosuus... Ja balettiosuus... Tässä on sitä kaivattua draamaa. Toivon todellakin että tämä menee jatkoon. Mielestäni sillä ei ole pahemmin genrekilpailua. Tosin tarttiko se välttämättä dubsteppiä väliin, who knows. Pyrot näyttävät hienolta ja nousevaa stagea on myös hyödynnetty. Ei tästä yritystä ainakaan puutu.


Check-in for my napkin of death in the evening!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...