lauantai 4. toukokuuta 2013

Oppimispelejä ja virtuaaliympäristöjä opetukseen

Niistä ITK-päivistä vielä... Näähän on siis IT-opettajille suunnatut jokavuotiset messut, joihin tulee parhaimmillaan n. parikolme tuhatta opettajaa ympäri Suomea katsastamaan erilaisia workshoppeja, luentoja ja esityksiä.
Tänä vuonna meidän hankkeilla ei ollut omaa ständiä, vaan pidimme workshopin jo keskiviikkona. Siitä kirjoittelinkin täällä.
Ajattelin kuitenkin kertoa teille toisesta erittäin kiinnostavasta hankkeesta nimeltä OVI, jota Konneveden lukio koordinoi.
Ovi-hankkeen tavoite on auttaa oppimispelien ja virtuaaliympäristöjen (kuten vaikkapa Second Life) käyttöä opetuksessa.
Miten opettaja voi hyödyntää tätä hanketta? He ovat hankkeen puitteissa keränneet suomalaisille oppilaille soveltuvia ilmaisia opetuspelejä peda.nettiin yhdelle sivustolle. Jos siis oppimispelit kiinnostavat, niin käy tutustumassa täältä. Pelit on jaoteltu oppiaineittain ja luokiteltu soveltuvuutensa perusteella ikonein. Peleistä on myös arvosteluja luettavissa.
OVI-hanke järjestää myös kaksi kertaa vuodessa 'Löytöretki'-seminaareja Konnevedellä, joista seuraava on 1.10.2013. Silloin aiheina ovat:
 • SÄHKÖISET YLIOPPILASKIRJOITUKSET
 • AVOIMET OPPIMATERIAALIT, SÄHKÖISET OPPIMATERIAALIT
 • 3 D TULOSTUS
 • PELIT JA VIRTUAALISET MAAILMAT
Muutama oppimispeleistä on tehty myös konkreettiseen lautapelattavaan muotoon. Näitä jaettiin ilmaiseksi ITK-päivillä!
Opinto-ohjausta koskeva peli odottaa ystävätärtäni J:tä Jyväskylässä, jos satut tulemaan kesällä kylään!
Tässä OTE -pelissä, jota voi pelata myös verkossa, voivat oppilaat suunnitella omaa urapolkuaan ja miettiä tulevaisuuden haaveitaan.
Konneveden lukion ständillä riitti kävijöitä. Samaisessa huoneessa sai kokeilla Second Lifea...
Mutta isoin vetonaula taisi olla kokonaisen pöydän kokoinen touchscreen ja tietysti Angry Birds. Suomalaista peliä ja koulutusta yhteen:)
One more posting from the ITK days this year. Our friends had a stand on the OVI project, which has gathered learning games for teachers to one portal. This can help Finnish teachers to find games for their lessons much quicker than searching aimlessly online. OVI project also organizes a seminar twice per year, where teachers can come together and share their views on topics around open educational resources, the electronic matriculation examinations and so on. Let's meet on 1st of October in Konnevesi town hall!

2 kommenttia:

 1. Hei, kiva, kiitos linkistä - kävin heti kurkkimassa ja siellähän oli aika näpsäkkäästi opoiluunkin juttuja. Pitääpä ottaa haltuun ja ruveta miettimään sovelluksia omassa työssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, joo mulla on tossa sulle toi lautaversio oottamassa, jos kiinnostaa. Saat kun tuut visiteeraamaan...

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...