tiistai 14. toukokuuta 2013

ESC2013: Semifinaali 1


Tänä iltana klo 22:00 on siis syytä avata teevee, sillä Euroviisujen semifinaali ykkönen pärähtää ruutuihin Malmöstä. Tässäpä hieman ajatuksia tämän illan biiseistä. Huomatkaa, että vain kuusi putoaa, joten tästä menee nyt läpi sellaisiakin, joiden ei ehkä pitäis olla finaalissa.
 
01      Austria     English     Natália Kelly     "Shine"   
Alavireinen biisi ei vedä mitään yllätyksiä. Arvelen et tää ei jää mieleen.

02      Estonia     Estonian     Birgit     "Et uus saaks alguse"  
Hidas balladi. Ainoo, mitä tällä on menossa on valkonen mekko. Huonoin esiintymisnumero, joten OUT!

03      Slovenia     English     Hannah     "Straight Into Love"  
Eka, jolla on jotain elämää stagella, mut valitettavasti nahkainen peplumi ei pelasta. Oon melkein sitä mieltä et tääkin saattaa tippua. 


04      Croatia     Croatian     Klapa s Mora     "Mižerja"     Misery
Äijien takit on makeet, mutta tääkin on niin untempo, että hukkuu ekan neljän mitättömän biisin sisään.

05      Denmark     English     Emmelie de Forest     "Only Teardrops"

Kyllähän tää Euphoriaa kopioi (tai siis yrittää). Mut ongelma lienee tänä vuonna, et parempaakaan ei taida olla jaossa... Lisäks tällä biisillä on (tarpeeks) hyvät, englanninkieliset sanat. Tyttö on nätti ja rätti sen päällä on myös kiva tuulikoneessa. It's her game to loose now.

06      Russia     English     Dina Garipova     "What If"  
Venäjä on classy niin kuin olettaa saattaa. Aina viimesen päälle hiottu. Stagella on isoja valopalloja (vrt. Mamon screenit) Sattumoisin nää toimii. Joten menee todellakin jatkoon ja todnäk top vitoseen jopa finaalissa.

07      Ukraine     English     Zlata Ognevich     "Gravity"  
Ihana ukraina. Kiitos, että toit meille merenneidon ja Obelixin. Onneksi Ukrainaan voi luottaa aina, mitä tulee lavashowhun. Muuten tän päivän kisa olis huomattavasti tylsempi. Mut joo, Ukrainan ei tarvii juurikaan mitään yrittää, jolloin se on finaalissa. Itse biisi on sekava ja nykivä, enkä tykkää siitä sitten lainkaan, mut onkohan tuolla mitään merkitystä?  

08      Netherlands     English     Anouk     "Birds"  
Mä oon varmaan outo, koska en tosiaankaan nää mitä hienoa tässä on. Anouk on kuulema kova stara... Joo niin kait. Mut anteeks nyt vaan, huono kappale ja surkea esitys. Mut jäähän tää toki Anoukin faneille mieleen. Siis ihan hirvee. Sanonko uudestaan: Kamala. Tekotaiteellinen ja karu. Kai tätä on pakko veikata jatkoon, mut ei kyllä millään voi voittaa tätä kisaa, sori. Koska tää biisi on aivan kakka.

09      Montenegro     Montenegrin     Who See     "Igranka" (Игранка)   
Jesh Montenegro - Tällaista todella kaivataan! Avaruusräppärit vai onks nää nyt niitä dubsteppaajia? Laasereita! Pallopäitä! Tänä vuonna näyttää lattiasta nousevat taustalaulajat olevan joku juttu myös... Toivottavasti tää on finaalissa, sillä show on niin erottuva. Vähän vaihtelua kehiin!Tosin koska se on Montenegro niin tietystikin se tippuu...

10      Lithuania     English     Andrius Pojavis     "Something"  
Vaikka tää on niin klisee kun on, niin huomauttaisin, et tää kuitenkin hoitaa hommansa kotiin ja siks ansaitsee mennä finaaliin. Montenegron jälkeen tällä on hyvä paikka runningordereissa. Myöskään prätkätakkipojat on tän vuoden kisassa harvassa kaikkien naikkosten keskellä, joten olen ehdottomasti sitä mieltä, et tää jatkoon joo! 

11      Belarus     English     Alyona Lanskaya     "Solayoh"  
Valkovenäjällä on kristallipallo, mut Aloyna on pukeutunut muutaman vuoden takaiseen vakio 'hopeiseen miniglitterimekkoon' - So last season! Tanssiliikkeet on kopsattu Helena Paparizioulta ja taustatanssijat on kans balkanilta... Siis aika epätavallinen valkovenäjän biisi... Pureeko Kyproksen yleisöön? Turkkihan ei oo tän vuoden kisassa mukana, joten... Tää voi jopa tippua, vaikka onkin ihan geneerinen renkutus ja sinänsä sillä ei oo liikaa kilpailijoita tänä vuonna.

12      Moldova     Romanian     Aliona Moon     "O mie"     A thousand

Moldovan balladi on tän kisan parhaita balladeja. Backdroppina on tosi hidas Star Warsin siirtyminen light speediin, mikä toimii. Mekko on hieno, samoin kampaus. En nää miten tää putois jatkosta. Loppupäässä ja paljon parempi kuin alkupään mitäänsanomattomat renkutukset.

13      Ireland     English     Ryan Dolan     "Only Love Survives"   
Kelttifiiliksissä nahkaa ja tatuointien kaltaisia asusteita. Ja Rumpuja! Onhan tää silleen Gay. Sooo GAY. Mut joo, mä melkein pistäsin tänkin jatkoon, vaikka itse biisi ei oo kummonen. 

14      Cyprus     Greek     Despina Olympiou     "An me thimasai" (Aν με θυμάσαι)
Kyproksella nainen on pukeutunut asuun joka näyttää enemmän tai vähemmän läpinäkyvältä. Sinisellä taustalla mennään. That's it. Eipä siellä muuta oo sit menossa. Mut riittääkö Kyprokselle ees tältä paikalta. Ei riitä. Sori oot liian vanha ja mitäänsanomaton. Edes modulaatio ei sua pelasta.

15      Belgium     English     Roberto Bellarosa     "Love Kills"   
 Belgia yrittää matkia venäjää tuomalla jotain valopusseja stagelle. Valitettavasti venäläiset on ammattilaisia ja belgia, no... Biisi on vaan huono. Edes ruskeasilmäinen nättipoika ei sitä pelasta. Bimbling tanssijamuijat on jotain virkistävää kaikkien miestanssijoiden keskellä, mut mä en vaan usko tähänkään. Dubsteppiosio... No, jos tää menee jatkoon niin johtuu ainoastaan loppupään esiintymisnumerosta.

16      Serbia     Serbian     Moje 3     "Ljubav je svuda" (Љубав је свуда)     Love is everywhere
Girl Power! Girl Love! Toimi T.A.T.U:lle, miksei siis näille naikkosille? Täytyy sanoa, että heidän karsinta meikkonsa olivat erottuvampia. Nää pastellit melkein pilaa tän jutun. Ohan tää sekava kuin mikä. KOlmen naisen kolmiodraama... Riippuu varmaan aika paljon kuvakulmista, miten tää pastellien tepastelu menee läpi. Mut vikalta esiintymisnumerolta Serbia - onks niillä mahdolisuus mokata tää?

Postaan illemmalla Napkin of Deathin, sillä täytyy vielä pohtia paria qualifieria...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...