lauantai 11. toukokuuta 2013

Nämä blogaajat tunnen oikeasti

Lukulistallani on tällä hetkellä n. 50 blogia, joita seuraan viikottain, useimpia joka päivä. Luen blogeja firefoxin bookmarkeista, en siis mistään RSS-lukupalvelusta niin kuin varmasti järkevämpää olisi. Tapoihini kuuluu blogien kansiointi. Yhden kansion nimi on "Oikeat ihmiset", mikä ei sinänsä tarkoita sitä, etteivätkö muut blogaajat ole oikeita ihmisiä vaan että tunnen nämä ihmiset ihan oikeassa elämässäkin ja useimmat heistä ovat ystäviäni. Yllättävää kyllä, ystävieni joukossa ei ole kovin montaa blogaajaa - tai ehkäpä jutun juju onkin siinä, että he blogaavat anonyymisti ja minä en vaan tiedä siitä...? Esittelen tässä kuitenkin nyt 'Oikeat ystävät'-kansioni sisällön. Laitoin jokaisen kohdalle myös minun mielestäni pari kuvaavinta teemaa blogista.

Saralene
 (Lifestyle, valokuvaus, sisustus)
Päivittyy: kerran päivässä

eli ystäväni Saran blogi on se, jota olen ylivoimaisesti pisimpään lukenut näistä. Sara saattoi oikeastaan olla se, jonka blogin kautta loppujen lopuksi innostuin blogien lukemisesta ja blogiyhteisöjen seuraamisesta. Kiitos vaan tästä harrastusvinkistä, on ollut antoisa! Sara on parikymppinen valokuvaajatyttö, joka on ihan superhyvä photaroimaan - oikea taiteilija siis. Saran kanssa tehtiin viime kesänä jonkin verran hääkuvauksiakin sellaisena yhteisenä projektina. Sara asustaa Vaasassa ja hänet tunnen, koska hän on hyvän työkaverini vaimo. 

Strawberry Swirl

(Leivonnaiset, konditoriat, kakut)
Päivittyy: Muutaman kerran kuussa

Tämän konditoriablogin takaa löytyy pitkäaikainen ystäväni Mari, jonka olen tuntenut nyt jo pitkälti yli 10 vuotta... Huh huijaa kun aika juoksee. Marilla ja minulla oli aikoinaan samanlainen maku tv-sarjojen suhteen ja siitäpä se sitten lähti. Nykyisin olemme pitäneet yhteyttä käymällä katsomassa hömppäelokuvia yhdessä. Vaikka molempien leffamaku on jotain ihan muuta kuin twilightia niin kyllä on ihana välillä käydä nauramassa Kirsten Stewardin yhden ilmeen tekeleille. Marissa ihailen sitä, että hän on selvästikin löytänyt oman alansa ja on siinä todella hyvä.

Marimente
(Matkustus, espanja, Meksiko)
Päivittyy:  Matkojen aikaan useammin, mutta n. kerran viikossa

blogin kirjoittaja on sattumoisin myös Mari:), mutta tämän Meksikossakin matkustelleen ystäväni olen tavannut hyvin erikoisesta yhteydestä eli hänen äitinsä oli veljeni lapsuusajan hoitotäti! Kuka sanoi, että sosiaaliset suhteet luodaan vaan koulujen tai työn perusteella...? Näköjään ainakaan mun elämässä asianhaara ei oo näin. Mari asuu Helsingissä nykyisin ja kirjoittelee sekä matkoistaan että hieman sivuavasti muistakin kulttuuriaiheista. Tätä Maria tunnen ehkä kaikista vähiten tältä oikeiden ihmisten listalta, mutta on ollut todella antoisaa oppia tuntemaan häntä vähän paremmin näin blogin kautta:)

Kiitollinen kirjuri

(Äitiys, Meditaatio, Khrisna)
Päivittyy:  Kerran 1-2 päivässä

Rouva K on myös helsinkiläinen ystäväni, johon olen tutustunut alun perin 2000-luvun alussa kirjoituspiirissä ns. 'Ringissä'. Rinki oli eräänlainen arviointi- ja palauterinki, jossa kiersi paketti, johon kukin laittoi oman luovan tuotoksensa toisten arvosteltavaksi (esim. novellin tai sarjakuvan). Hän on ammattikirjoittaja ja sen kyllä blogistakin huomaa. Hän kirjoittaa napakasti ja journalistimaisesti. Olen seurannut pidempään hänen aikaisempaa henkilökohtaisempaa blogiaan, jossa käsiteltiin enemmän mm. kaksostyttöjensä elämää. Rouva K:n ja minun mielipiteet eivät aina kohtaa, mutta hänen kanssaan saa aikaan oivia keskusteluja. Melkein aina kun vierailen tässä blogissa, kommentoin. Minua kiinnostaa erityisesti monikulttuurinen arki, jota hänkin elää, huomattavamman paljon eksoottisemman (kuin oma monikulttuurinen mieheni) miehen kanssa. Lisäksi äitiydestä on kiinnostava lukea tietenkin. Tykkään Rouva K:n sisukkuudesta ja hänessä ihailen sitä, että hän on tehnyt isoja päätöksiä muuttaakseen elämäänsä paremmaksi, eikä vaan jäänyt laakereilleen valittamaan niin kuin joku toinen olisi ehkä hänen asemassaan saattanut tehdä.

Vauhtiraitoja

(Äitiys, arki, huumori)
Päivittyy: Kerran päivässä

Vauhtiraitoja-blogi on näistä blogeista uusin, mutta ystävyyssuhteeni Tiikerimaan äidin kanssa on kestänyt siitä lähtien kun olimme molemmat viisi vuotiaita. Tämä on ylivoimaisesti elämäni pisimpään kestänyt ystävyyssuhde sukulaisten ulkopuolella. Meillä on hyvin erityyppiset elämän valinnat, mutta silti tuntuu useimpina päivinä, että paljon on yhteistäkin. Hän on erittäin taitava kirjoittaja ja etenkin huumoria hän osaa tehokeinona käyttää niin hienosti, että minä totaalisena tosikkona olen usein aivan myyty;)

Ari Lehtiön blogi

(Liikunta, teknologia, välineet)
Päivittyy: 20 kertaa vuodessa

Ari on entinen (ja tavallaan nykyinenkin) työkaverini, vaikkei samassa yksikössä enää ollakaan. Arin blogi on vähän erityyppinen, sillä hän ei kirjoita kovinkaan usein ja kirjoittaa lähes aina liittyen pyöräilyyn tai muuten välineurheiluun. Arilta olen saanut kuitenkin kovasti hyviä vinkkejä liittyen reenaamiseen, koska hän on aikanaan ollut kilpatasoinen urheilija ja nykysinkin sanoisin että keskivertoa aktiivisempi, joten hänellä on hieman erilainen asenne aerobisiin lajeihin kuten juoksu, pyöräily tai uinti, jotka taas eivät yleensä ole minun vahvuusalueellani. Arin kanssa on tullut myös valokuvattua, eli samantyyppiset harrastukset ovat olleet yhdistävä tekijä. Arissa ihailen hänen outside the box -ajatteluaan ja asioista innostumista.

Näiden blogien lisäksi luen toki Livejournalista useampaakin 'oikean ihmisen' blogia - näitä blogeja olen lukenut varmaan 10+ vuotta. Kuitenkin livejournalissa on rajattu, että kenelle postaa ja useimmat livejournal ystäväni postaavat vain rajatulle kaverilistalleen, joten heidän esitteleminen täällä ei sinänsä ole hyödyllistä teille, jotka saattaisitte haluta löytää lisäluettavaa. 

Out of all the blogs I read, this is the list of those who I personally know. The themes vary quite a bit from Lifestyle to excersising to baking and motherhood.

4 kommenttia:

 1. Mihin nää vuodet oikeasti menee, kun mekin muka tunnettu jo yli kymmenen vuotta? :) Vastahan tuota ekan kerran treffattiin Sokoksen edessä ja minä mietin, että minkähänlaisen psykon sitä on onnistunut netistä bongaamaan :D Vanhaksi tässä alkaa itsensä tuntea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano. Aikamoisen psykon satuit valitsemaan! ;)

   Poista
 2. Hieno kirjoitus! Ja kuten sanoit, ihmisiin voi tosiaan tutustua mitä erikoisimmissa yhteyksissä :)
  Omasta puolestani voisin myös sanoa, että on ollut tosi antoisaa seurata sun blogia ja teidän elämää kahden eri kulttuurin välillä, ja vielä eri maanosissakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) On mukava kuulla, että tykkäät mun jutuista. Mietin joskus, että eiköhän näitä oo weppi pullollaan. Mut toisaalta jonkun tutun tai ees puolitutun elämä kiinnostaa ainakin minua selvästi enemmän kuin täysin tuntemattoman:)

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...