torstai 2. toukokuuta 2013

Lohikäärmeen labyrintti

Täytynee käyttää hieman palstatilaa vielä viime viikkoisen Pre-release turnauksen analysointiin. Tiedän, että tämä kiinnostaa vaan marginaalisesti lukijoita, mutta ajattelin nyt analysoida kun kerran on mahdollisuus.

Menin Dragon's Maze prelluun siis yhtä ummikkona kuin aina ennenkin: edellisestä pelikerrasta oli about 2,5v miesmuistiin - saattaa olla vähemmänkin, mutta ainakin sen verran on siihen kun olen pelannut ihan loppuun asti.

Kuten sanottu, olen hyvin keskinkertainen pelaaja ja pelaan asenteella: Tää on hauskaa ja jos yhden voittaa niin muut on plussaa. Ei ollut siis tosiaankaan koko elämä pelissä tässä turneessa. Ilmoittautuessa täytyi valita Dragon Mazen kilta eli mitä kahden värin paria lähtee pelaamaan. Vastaavasti killalta saa yhden erikoispussin (1/5), jossa on nimenomaan omiin väreihin sopivia kortteja. En ala nyt kaikkia mätsikin sääntöjä kertomaan, koska ei teitä kuitenkaan kiinnosta ja niitä joita kiinnostaa, tietää jo säännöt. No mut joo. Siis periaatteessa värejä on viisi ja killat tulevat kaikkien värejen kombinaatioista. Killoilla on myös omat nimet. Minä pelaan tyypillisesti aina valkoista maustettuna jollain värillä. Suorastaan harvinaista on, jos pakassani ei ole lainkaan valkoista. Voisi siis sanoa, että se on mun perusväri. Ylivoimaisesti useimmiten valkoisen kaverina minulla on ollut punainen, eli siitähän koostuu sellainen kilta kuin Boros.

Jokaisella värillä on omat tyypillisimmät olentonsa ja erikoisuutensa. Valkoisella on usein (yllättäen) paljon enkeleitä ja sotureita. Valkoisen loitsut auttavat parantamaan olentojen saamia kolhuja ja toisaalta valkoisella on paljon todella voimakkaita 'poisto'loitsuja. Punaisella tyypillisimmät olennot ovat ehkä lohikäärmeitä ja menninkäisiä ja punaisen loitsut ovat usein suoria salamoita vastustajaan tai olentoon. Tämä on tietysti pelkistys. Mutta no, Boros pakka yleensä on ns. Aggro, eli tarkoituksena on ajaa nopeasti vastustaja hengiltä ennen kuin se ehtii loppupeliin ja mahdollisesti saa jotain mauttomia pommeja peliin. Tykkään ylivoimaisesti eniten aggrosta. Olen pelannut aika paljon myös ns. kontrollia, joka on tyypillisesti sinivalkoinen, jonka tarkoitus ei ole tappaa nopeasti vaan pysyä hengissä siihen asti, että saa tapettua jollakin todella hyvällä oliolla tai vaihtoehtoisesti tappaa vastustaja korttien loppumiseen. Boroksesta vielä sen verran, että se ei missään tapauksessa ole killoista vahvin Dragon's mazessa, mutta tämä ei vaikuttanut päätökseeni, sillä jos tykkää pelata tietynlaista niin on parasta pysyä siinä, mistä tykkää ja mitä osaa.

Rakensin pakkaa samassa pöydässä muutaman kaverini kanssa ja onneksi sain heiltä muutaman vinkin siitä, mitä laittaa sisään ja mitä ulos. Sanoisin, että tässä oli kyse n. 4 kortin kohtalosta. Lisäksi yksi vastustajani, jolle hävisin (lähinnä manojen kusemiseen) antoi muutaman vinkin, jonka perusteella lisäsin kaksi pienehköä olentoa pakkaan. Nämä neuvot osoittautuivat kullanarvoisiksi - kiitokset niistä, ystävät!
Lopulta pakkani näytti tältä:
(1-2manan äijiä power: 1-3/1-2; yks enchantmentin tuhooja, 2 Battalionilla, yksi lennolla varustettu, yksi 'counter')
1x Foundry Street Denizen
1x Judge's Familiar
1x Boros Mastiff
1x Wojek Halberdiers
1x Keening Apparition

3 manan ukot:
1x Warmind Infantry /Bataljoonassa (joka näillä lapuilla on melkein aina pöydässä) tää on kolmen manan 4/3, ei paha

1x Helraiser Goblin /Tää on aivan mauton lappu - antaa hastet kaikille sun ukoille, joten nopeuttaa pakkaa tosissaan. Varsinkin lentävien kanssa ihan paras.
1x Sunspire Griffin
3x Viashino Firstblade /Nää on kolmen manan 4/4sia hasteja, jotka kutistuu 2/2siksi, mutta huippulappu kaiken kaikkiaan, kolmannen vuoron neljä päähän käytännössä

Poistot:
1x Avenging Arrow /Tuhoa olio, joka teki vahinkoa tällä vuorolla

1x Angelic Edict /Exileta olio tai Enchantment
2x Punish the Enemy /kolme päähän, kolme ukkoon


Neljän manan ukot oli:
1xAzorius Justiciar / tällä voi voittaa, jos on sattumoisin toi hastea antava tyyppi pelissä, kun vastustaja on laskenut, et voi blokata, mut ei sit voikaan.
1xAssault Griffin
1xTajic Blade of the Legion /neljän manan 7/7 bataljoonassa, indestructible - mauton siis ja kylvää pelkoa vastustajaan kovin
1xSpark Trooper 6/1/Trample, lifelink, haste, mut elää vaan vuoron, silti kova
2xRubblebelt Maaka */tän voi heittää giant growthina hyökkäävälle ukolle yhdellä punaisella manalla... Huippu kortti limitedissä. Ehkä kerran pelasin 3/3 ukkona pöytään.

Viiden manan ukot:
1x Blaze Commander
1x Fortress Cyclops
1x Guardian of the Gateless
7xPlains
8xMountain
1xPunavalkoinen gate

Eli ei nyt mitään älyttömiä pommeja, mutta kaiken kaikkiaan toimiva pakka. No mille mä sit hävisin? Eka häviö oli mun kakkospeli. Siinä vastassa oli nelivärinen dekki, mutta mun manat kusi sen verran paljon mulligoimisesta huolimatta, että en päässyt oikein lainkaan pelaamaan. Sinänsä harmittava tappio se. Vastustajan dekissä oli ainakin mustaa ja niitä inhottavia drainlife jos maksat ylimääräistä spellin castauksen yhteydessä ukkoja. Mun toinen häviö tuli sitten vaan siksi, että pelaaja oli minua selvästi parempi ja hänen pakkansa toimi. Ekapeli oli tosi tiukka - hän oli jo kaksi kertaa ihan muutamassa lifessa, mutta teki niitä ihania fogeja, joista myös saa himona lifea. Jos olisin nostanut Punish the Enemyn niin olisi lopputulos voinut olla eri, mutta paremmalleen häviää mielellään, että ei siinä mitään. Muita häviöitä ei sit tullutkaan. Muuten oli aika selkeitä voittoja kaikki - paitsi A. Humalamäen kanssa meni jatkoajalle, eli se oli 2-1, aika tiukka kuitenkin. Mä taisin ollakin ainoo, joka voitti sen dekin koko päivänä. Hän oli tilastoissa korkeammalla niukasti, koska tasuroi jonkun kanssa toisen pelin.
Minun lopputilini oli siis 4-2 ja sillähän pääsi sitten palkinnoille asti. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen, koska suoritus oli ehkä hieman yleistasoani korkeampi. Joskin ihan viimeisessä pelissä oli mukana emämunaus, joka olisi jäänyt harmittamaan, jos olisin sen pelin hävinnyt, mut enpä hävinnyt, joten ei siinä sitten mitään. Sanotaanko näin, että ammuin 3 ilmaan ja tapoin oman ukon prosessissa... No se oli kyllä ihan pohjanoteeraus, ilmeisesti keskittyminen 7:nnellä tunnilla ei ollut enää kohdallaan. Ja auttais kun pelais useammin niin ei kämmäilis kauheesti.

Silti jäi hyvä mieli - täytyy ottaa tavoitteeks päästä uudestaan joskus vuoden sisään...
I played in Magic the Gathering Pre release tournament in Jyväskylä last week. In this post I show my deck, which I was mostly pleased of. Boros Aggro two colors... There was not many of those present, but it performed quite well, so I was happy:) Four wins out of Six, that's on the positive side.

3 kommenttia:

 1. Kauheen yllättävä kiltavalinta :D No, niin oli kyllä mullakin. Mut kyllähän sitä pitää omastaan kiinni pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot kyllä pelannut niin monta vuosien varrella, että mä en oo varma onks sun ykkönen nyt Dimir, Golgari vai Azorius... Miten sun prellu meni?

   Poista
 2. I would like to magic the gathering with detail because it will help to make magician.
  Also could you try MTG Articles for good results.

  VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...