lauantai 8. syyskuuta 2012

Aikuisten ruokaa

Lapseni alkaa olla nyt jo siinä vaiheessa, että purkkiruokaa kuluu vähemmän ja vähemmän. Hän juo aikuisten maitoa ja tottakai haluaa syödä myös aikuisen ruokaa.


Olemme ratkaisseet asian niin kuin varmaan kaikki muutkin, eli ensin keitetään 'lapsi-versio' ja sitten lisätään mausteet. Blogin lukijoille on varmaan käynyt selväksi, että meillä kokataan intialaista, japanilaista ja kiinalaista... Nämä eivät suoraan useimmiten ole lapselle soveltuvia annoksia esim. kokonaisten chiliensä ansiosta, mutta riisit, pastat ja vihannekset maistuvat. Tosin eilen hän veteli hyvällä halulla chilimaustettuja perunalastuja, että ehkäpä nyt on jo hyvä aika alkaa opettaa häntä syömään niin kuin mekin. 



Toistaiseksi suurimpia havaittuja herkkuja on parsakaali (syödään aina ensimmäisenä lautaselta), riisi ja nuudelit. Juustostakin tykkää, mutta sitä en anna paljoa, koska se on niin suolaista. Lihaa ja kalaa syö vaihtelevalla menestyksellä, mutta ei mitenkään kovin suuria määriä. Ravintolassa hyvä vaihtoehto on tilata joku alkuruoka, esim. talon leipää ja hummusta - nämä menevät hyvin. Maitoa uppoaa edelleen ihan hirveä määrä - helposti yli litra päivässä. Arvelen, että hän saa suurimman osan protskuistaan juuri maidosta. Sitten siihen vähän hiilareita päälle, niin johan jaksaa pörrätä ympyrää niin, että äidillä nousee savu päästä:)



Ainoa tuska tämän hetken syömiseen liittyen on se sotkun määrä, joka syntyy, kun hän haluaa itse syödä. Puurokin on vielä helppo siivota verrattuna riisiin, joka menee sitten ihan jokapuolelle ja tarttuu inhottavasti kaikkeen kiinni... Varsinkin hotellihuoneen kokolattiamattoon... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...