lauantai 22. syyskuuta 2012

Embuhaaveita

 Ensi syksynä olisi sellainen pieni World Shorinji Kempo Taikai elokuussa Osakassa... Minulla on pikkuisen sellainen toive, että joskohan pääsisi sinne embua tekemään. Edellisestä on nyt reilu pari vuotta aikaa ja ensi vuonna kolme, joten olisi aikakin. Embu on siis ainoa Shorinji Kempon kisailulaji, jossa pari suunnittelee 1,5-2minuuttia kestävän 'esityksen' oman vyötekniikkalistan tekniikoistaan, jotka sulavasti täytyy liittää toisiinsa.
 Sarjoja on yleensä sekä miehille että naisille ja eri vyöarvoille on eri sarjat. Tulevana syksynä tilanne (todennäköisesti) olisi siis, että minä ja serkkuni osallistuisimme naiset 3dan and above -sarjaan, jos sellainen on olemassa. Jos naisosallistujia on vähän, se voi olla vaikka 'Women dan holders' sarjakin tietysti.  Sarja määräytyy sen mukaan, missä kategoriassa 'korkeampitasoinen' harjoittelija on eli vaikkapa 3kyu ja 1kyu parina on 1kyu-sarjassa.
 Meillä ongelmana on se, että minä asun Jyväskylässä ja serkkuni asuu Helsingissä. Tämä aiheuttaa siis todellakin haasteita harjoitteluun yhdessä. On minusta suorastaan ihmeellistä, että olemme koonneet useamman embun tällaisella välimatkalla. Menestys ei tietysti ole ollut kovin hääppöistä, mutta tärkeämpää on minulle ainakin se itse 'tekeminen'. Se, että oppii ne tietyt tekniikat todella hyvin ja se, että saa pariharjoittelusta paljon kokemusta saman toiston kautta.
 Mukava olisi tietysti löytää jokseenkin saman tasoinen pari omalta paikkakunnalta, mutta toistaiseksi se ei ole ollut oikein mahdollista. Toisaalta, jos meinaa tehdä embun ensi vuoden elokuussa, sitä on alettava suunnittelemaan ja harjoittelemaan nyt.
 Uskon, että World Taikaissa taso tulee olemaan kova. Japanissa on paljon naisharjoittelijoita. Kuitenkin minua henkilökohtaisesti kiinnostaa nähdä, kuinka paljon. Indoneesia lähettänee myös paljon pieniä ja pippurisia tyttöjä... Ja me suomalaisina näytämme taas jättiläisiltä siinä sakissa.
 Epäilen, että tässä alla olevassa kuvassa on 3/4 ensi vuoden Suomen embuparien edustajistosta paikalla. Saa sitten nähdä, onko tämä ennuste totta vai ei. Toistaiseksi tiedän, että siis 2 embua saattaa olla suunnitteilla näihin kemuihin.
Oletko sinä lähdössä Japanin World Taikaille? Onko embua suunnitteilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...