torstai 6. syyskuuta 2012

Silloin elokuussa


En ole suurkaupunkien ihannoija, vaikka aikoinaan todella harkitsinkin tähän kaupunkiin muuttoa. 


Suomen pääkaupunki ei minua houkuta: Kalliit vuokrat ja aika illasta menee työmatkoihin. Kunnissa yksinkertaisesti ehtii enemmän - varsinkin pienen äitinä, jolloin aika on kortilla.


Kuitenkin Helsingissä on mukava vierailla, varsinkin silloin, kun siellä näyttää tältä... 


 Toki ihastelen kulttuuri- ja kauppatarjontaa, mutta maailmassa, jossa minulla on n. 30-60min aikaa shoppailla/kk, en kuitenkaan tulisi hyödyntämään näitä palveluja. Ja tämäkin aika todennäköisesti menisi työmatkoihin.

On pääkaupungissa paljon hyvääkin: paljon työtä, paljon ystäviä, paljon mahdollisuuksia vaikkapa harrastaa. Iso etu on se, että minun ulkomaantyömatkani lyhenisivät ainakin 6-8h/matka - koska lentokenttä olisi lähempänä. Kuitenkaan Helsinkiin minua ei helpolla saisi muuttamaan. Olen usein sanonut, että jos on valmis tekemään kompromissin suurkaupungin ongelmien kanssa, voi samalla muuttaa johonkin eksoottisempaan paikkaan, vaikkapa Lontooseen. Tällä hetkellä en nää, että muutamme koskaan Lontooseen, mutta kakkosasuntopaikkana se on mainio. Nyt kun olemme olleet kohta kaksi vuotta ilman asuntoa Lontoossa, täytyy sanoa, että kaipaan sitä, vaikka en vaihtaisikaan sitä niihin neliöihin, jotka meillä on nyt isommassa asunnossa Jyväskylässä. Elämä on kompromisseja ja valintoja täynnä.

 Olen elokuussa ollut peräti 4 kertaa Helsingissä - se on varmaan ennätys:) Osa oli työn, osa huvin takia. Yhdellä visiitillä söin tämän Kolmen sepän aukion citypuutarhan mansikoita ja sitruunamelissaa - ystäväni, kunnallisvaaliehdokas Tino Warinowski nimittäin hoitaa puutarhaa ajoittain:)

Yhdellä työmatkalla ehdin kävellä Helsingin keskustan läpi komeassa auringonpaisteessa - kyllähän siellä toki on kaunista kun paistaa:)


Ja pietarilaishenkiset rakennukset ovat suosikkejani. Eipä ihme, että Helsinkiin tullaan kuvaamaan Pietarin 'stunt double' -elokuvia.


Tällä kyseisellä visiitillä päädyin satamaan, aivan uspenskin katedraalin kupeeseen illalliselle Kiinalaisten kanssa. Sekin on vielä mainittava, että Helsingissä hienoa on kansainvälinen fiilis, niin kuin nyt missä tahansa muussakin pääkaupungissa.

 Päivä oli todella hieno - ei tuullut eikä ollut kylmäkään. Elokuu Helsingissä on kyllä parhautta<3.


Tällaisena päivänä kelpaa olla Suomalainen:)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...