maanantai 17. syyskuuta 2012

Etenee... hitaasti

Nyt on kiireen vilkkaa se aika, jolloin täytyy varata asuntoja/hotelleja Kiinasta. Eka kohteemme on Peking, jossa päädyimme Radissoniin, että ainakin alkumatkasta on järkevä asumus ja päästään Jet Lagistä kunnialla yli. Chengdussa taas tätä ketjua ei olekaan, joten hotellimetsästys oli hieman hankalampaa... Mitkä ovat asumisemme kriteerit?

1. Länsimainen vessa ja kylppäri (suihku tai kylpyamme)
2. Lämmitys
3. Internet

Noi taitavat olla ihan ekat jutut. Sitten katsotaan tietysti sijaintia. Southwestern University of Finance on yliopisto, jossa vierailen, joten kolleegani, joka siellä on myös käynyt suositteli minulle joko Railway hotellia taikka Jinsha Era hotellia. Ne ovat kampusalueen lähellä ja pikkukävelymatkan päässä ostoskeskuksesta sekä tietysti Carrefourista, joka on ihana länsimainen ruokakauppa(?), josta nyt ainakin saa sitä saksalaista maitoa pojalle, joka maitoa kuluttaa sen 10 litraa viikossa. 

Eikä pahitteeksi ole, että lähettyvillä on puistoa ja museota - eiköhän meidän miesväellä aika kulu sillä aikaa kun äiskä käy töissä. Jinshassa hinnat vaikuttaisivat ihan kohtuulliselta - 340-640rämpylää yöltä.

 Hitaasti etenee paperisota - tänään olen myös väsännyt viisumihakemuksia ja printtaillut niihin kaiken maailman lippuläpykkeitä. Esim. vakuutusten numeroita, syntymä- ja avioliittotodistuksia, kutsukirjettä ja passin kopioita. Aamulla käytiin passikuvassa, jossa pikkuherra käyttäytyi niin hyvin, että myyjä antoi aikuisen hinnalla kun on helppo lapsi. Pojan ainoa ongelma oli, että hän yritti hymyillä ja keikistellä kuvaajanaiselle, niin kuin hänen tapanaan onkin hurmuroida kaikki naiset ketoon...

Kuvat hotellien bookkaus sivustoilta ja google mapsistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...