maanantai 3. syyskuuta 2012

Matkalla 1v 4kk kanssa

Lapset kasvavat nopeasti ja joka kerta reissussa on uudet haasteet vastassa. Viimeksi olimme lentokonereissulla huhtikuussa, eli silloin 11-kuukautisen vauvan kanssa, joka ei vielä kävellyt, eikä myöskään juossut. Skippasimme kesälomamatkan, koska Lontoossa oli olympialaiset ja elämä on muutenkin tarpeeksi haasteellista. Nyt kuitenkin tuli hyvä aika käydä katsomassa englannin isovanhempia, joita pojallamme on neljäkin kappaletta.


Tällä kertaa päätimme myös ekaa kertaa lentää jollain muulla kuin Finnairilla pojan kanssa - onhan hän jo taapero, ei enää mikään vauva. Ryanairiin emme vielä kuitenkaan vaihtaneet vaan lensimme Norwegianilla.


1v 4kk on aika haastava ikä. Eräs ystäväni sanoikin, että kaikista haastavin ikävaihe on yhden ja kolmen välillä. Tällä hetkellä olen vakuuttunut, että hän oli oikeassa. Matka Colchesteriin sujui mallikkaasti tälläkin kertaa, mutta kyllästyminen ja turhautuminen meinasi kyllä koko ajan iskeä. Viihdyttää saa ihan jokaisen minuutin ajan, kun pentunen ei nuku. Päästäksemme omalta oveltamme mummolaan, meidän täytyy mennä läpi seuraavat matkustusetapit:

1) Taksi matkakeskukseen 8min - istui turvakaukalossa
2) Juna Helsinkiin 3,5h - meillä oli perheosasto oikein, mitä luksusta! Sen lisäksi käytiin leikkimässä Intercity 2:n liukumäessä ainakin tunnin ajan
3) Kävely hotelliin Kampissa 10min - istui turvakaukalossa
4) Hotelli yö Radissonissa - 5h nukkumista matkasängyssä
5) Taksi lentokentälle -30min istui turvakaukalossa
6) HKI-Vantaalla lähtöselvitykset, turvatarkastukset ja odottelut - 2h - leikittiin ihanissa leikkipaikoissa ja syötiin aamupalaa yms - matkusti manducassa, kävellen ja lentokenttärattaissa
7)Lento 2,5h - istui ja kiipeili mun sylissä, nukkui 1,5h siitä, mutta ei suostunut nukkumaan lattialla, koska olin unohtanut makuupussin kotiin - typerä äiti! Käsi ja takapuoli puutui tässä huvissa
8) Gatwickin kautta kävely n.30min - Manducassa ja turvakaukalossa
9) Automatka Colchesteriin 1,5h - Istui Manducassa
Perillä!
 
 Aikamainen operaatio siis. Asiat, jotka helpottavat matkatekoa:
- Makuupussi
- Manducca
- Naksut ja rusinat
- Muumikeksit
- Pillimehu
- Turvakaukalo
- iPhone appit: Poika katsoo vaikka kuinka pitkään videoita itsestään. Sen lisäksi olen ostanut joitakin ihan yksinkertaisia vauvan viihdytysappeja - Hän ei tosin vielä oikein itse osaa käyttää sitä. Hän osaa painaa appin pois päältä, siinäpä se.
- Banaanit
- Maitopullot
- Mitkä tahansa kirjat tai mitä hän vaan saa käteensä

Tämän jälkeen äiti on kyllä niin rätti, että kun lapsi vihdoin näyttää nukahtamisen elkeitä, äiti vetelee jo sikeitä vieressä. Onneksi hän ei ole vielä oppinut kiipeämään pois matkasängyistään tai pinniksistään... Any day now.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...