tiistai 18. syyskuuta 2012

Syys-lokakuun tavoitteita

No niin, loma on loppu ja takaisin arkeen. Uusi vaaka on ostettu hajonneen tilalle. Tietystikään se ei ole sama vaaka, joten en tiedä miten se suhteessa heittää. Loma ei aiheuttanut suurta katastrofia (ihme kyllä), mutta ei myöskään ole viimeisen kuukauden aikana paino laskenut, lukema tänä aamuna -4,5kg kesäkuusta eli kuukauden takaiseen +100g.


Täytyy sanoa, että on niistä pienistä muutoksista kuitenkin ollut sen verran hyötyä, että enää ei olla lähtötilanteessa. Minulla on nyt reilut 1,5kk aikaa Kiinan reissuun. Olen ajatellut tavoitella n. 0,5kg pudotusta tuolle ajalle, eli 3,5kg seitsemässä viikossa (tätä kirjoittaessa). Tällöin tavoitepainoni olisi marraskuun alussa -8kg kesäkuusta. Aloin miettiä tämän tavoitteen realismia: Montako 'juhla'-iltaa siihen mahtuu? Paljonko mahdollisesti haluan käyttää alkoholia, paljonko haluan herkutella... Noiden viikkojen aikana minulla on myös kaksi viikon matkaa, toinen Kajaaniin (ei varsinaisesti vaikuta negatiivisesti) ja toinen Italiaan (tämä sen sijaan kyllä todennäköisesti vaikuttaa), joten tavoite ei ole liian helppo. Sen lisäksi aion tenttiä kuun vaihteessa 3danin, mikä tarkoittaa käytännössä 3-4krt viikossa reenaamista.
 Hidastahan tämä eteneminen on, mutta parempi se kuin jojo. Harkitsin epätoivoisena hetkenä Nutrilettin viikkopakettia, jotta pääsisi edes jonkinlaiseen alkuun tässä taas, mutta hylkäsin sen, sillä tiedän pienten arjen muutosten olevan laihdutuskuuria niin paljon parempi vaihtoehto.Olen myös aikeissa mennä mittauttamaan kehoni koostumuksen, jotta voin esim puolen vuoden päästä verrata. Hyvä olisi myös laatia suunnitelma siitä, miten voin reenailla kiinassa. Minulla ei käytännössä tule olemaan ns. Vapaa aikaa, sillä mieheni työskentelee silloin kun minä en ja päin vastoin. Niinpä reenailun pitää olla esim lihaskuntoliikkeitä hotellissa/vuokrakämpässä lapsen kanssa, kävelyä tai hokeita puistossa lapsen kanssa.

 Jotain Kempoa on saatava mukaan viikkoon, vaikkei reenailukavereita tulekaan löytymään. Kempoa ei ainakaan WSKO:n sivujen mielestä löydy Kiinasta:( Tietty olisihan siellä shaolin kung futa... No tietystikään en ala mitään muuta lajia harrastamaan, sillä olen omassani sellaisella tasolla, jossa kaikki aika ja energia on käytettävä omaan lajiin. Lisäksi olen oman lajini harrastamiseen vakavasti sitoutunut, mikä tarkoittaa sitä, että en reenaa muita minulle. Tosin en pistä pahakseni, jos voisin reenata esim sulkapalloa tai tennistä, mut katsoo nyt. Saliharjoittelu olisi tietysti helppo valinta, mutta kun en tykkää kuntosaleista sitten lainkaan.
Miten aion saavuttaa syys-lokakuun tavoitteeni, tässäpä muutamia ajatuksia:
1. Säännöllinen liikunta ja arkiliikunta (työkävely) niinä päivinä, kun ei ole Kempoa
2. Jatkan pienten valintojen tekoa. Esim. keväällä päätin, etten käytä enää hissiä 5.kerroksen toimistolleni. Kävelen ylös kaksi kertaa päivässä vähintään.
3. Yritän lisätä sitä proteiinia, vaihtamalla iltapäiväkahvin iltapäivä proteiinijuomaan; lisäksi jatkan aamu- ja välipala proteiinien syömistä: 1 maitorahka, 200g raejuustoa päivässä + kala/liha aterioilla
4. Herkuttelen vain kerran viikossa (esim. jäätelö tai pulla) ja silloinkin vain yhden annoksen
5. Nautin alkoholia vain todella erityisestä syystä, miellään ehkä vain about kerran kuussa
6. Tarkkailen hiilareita ja niiden laatua etenkin illalla - korvaan kasviksilla jos vaan voin
7. Yritän muistaa eväät joka päivä
8. Yritän olla hankkiutumatta tilanteisiin, joissa on 'pakko syödä' tai loukkaa toisen mieltä (esim. Anni-tädin luona, jossa voin ihan hyvin vierailla niin, ettei hän laita minulle mitään muuta kuin teetä ja voileivän)
9. Pienennän ruoka-aikojen välejä mahdollisuuksien mukaan
10.Otan selvää kunnon heraproteiinin ja palautusjuoman tilauspaikoista ja hommaan niitä (ja alan myös käyttää niitä päivittäin)
11. Alan syödä monivitamiiniä ja magnesiumia taas
12. Motivoin itseäni lukemalla terveellinen elämä-aiheisia blogitekstejä ja otan myös jonkinlaiset ennen ja jälkeen kuvat (tässä kuvituksena tilanne siis 13.9.)
13. Jatkan ruokapäiväkirjan pitämistä 'personal trainerilleni' iltaisin sähköpostilla
14. Punnitsen joka aamu (tiedän, että kannattaisi vaan kerran viikossa, mutta minä itseasiassa tarvitsen sitä päivittäistä motivaatiopunnitusta. Tiedän jo monen vuoden kokemuksella, että yleensä jos paino on pudonnut hyvin (esim. 500-600g edellisestä päivästä) niin sitten sitä tasataan pari kolme päivää, kunnes paino taas putoaa. Niin se menee. Toki ilta/yösyömisillä on myös iso vaikutus, samoin yöunilla ja painon mittausajankohdalla aamupainon punnitukseen.)

Sen sijaan:
- Saan syödä juustoa kohtuudella salaatissa tai välipalana (pieni annos)
- Keskityn hyvän makuisiin ja näköisiin ruokiin, joista pidän. Esim. savulohisalaatti mestarin herkusta on mun ihan lemppari, jota odotan innolla...
-Saan syödä Subissa
-Saan syödä myös thai curryn kerta viikkoon, kunhan puolitan sen ja syön seuraavana päivänä loput (ja poika saa syödä puolet riisistä)Katsotaan, mihin tämä riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...