perjantai 7. syyskuuta 2012

Veitset, sakset ja sake esiin - täältä tulee rapujuhlat!

Rapujuhlamuistoja tältä vuodelta. Sukulaisten kesken on syysperinteeksi muodostunut rapujuhla pimenevässä illassa mökillä. Viime vuoden kekkerit menivät minulta ohi, joten tänä vuonna asenne oli, että mennään vaikka sitten hieman räkäisinä.

 Pienokainen oli jo melkomoisen kipeä, sillä saunavuoroni aikana nukahti sillä aikaa kun olin järvessä suoraan Seija-tädin syliin. Hän ei siis ole mikään helppo nukahtelija nomaalisti.

 Panadolin avulla hänkin oli nyt siis elämänsä toisissa rapujuhlissa mukana. Viime vuonna äitini tosiaan otti 3-kuisen koko päiväksi mökille (kiitos paras mummi!), kun itse makasin 39 asteen kuumeessa. Se onkin ainoa päivä, jonka olen lapsen syntymän jälkeen vaan maannut. Sairastettua on tullut päivä jos toinenkin, mutta jos ei ole kuumeessa niin pikkulapsen äiti lähtee töihin rentoutumaan... Tämä meni jopa niin pitkälle, että viime flunssan aikana harkitsin sohvan hankintaa työhuoneeseeni, jotta saisi nukkua ilman, että aiheuttaisi pahennusta kahvihuoneen sohvalla:)

 Eno oli tässä vaiheessa toipunut flunssastaan, mutta poikasen kanssa seurustelu antoi hänellekin silmätulehduksen - sorry!
 Meidän rapujuhlaperinteisiin kuuluu etsiä kaapista vanhoja 'tarkoin varjeltuja' viinapullon jämiä. Tyypillisesti sakea, jota on joko tuotu itse japanista tai saatu lahjaksi vierailevilta senseiltä. Saket siis mikroaaltouuniin ja nams!

 Koko päivän aherrus palkittiin siis ruokapöydässä mökkiterassilla.

 Pieni ei jaksanut paljoa syödä, kurkku kipeänä ei mennyt edes katkaravun häntiä alas...

 Pientä koristeluakin oli toki viritelty.


 Kari on juuri kertonut vitsin.

 Onneksi lääkkeet auttaa:)

Kivaa oli, mutta eiköhän ensi vuonna pureta rapujuhlien kirous, eikä olla enää kipeenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...