sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Daxingshan temppeli

Korttelin päässä meidän Xi'anin asunnolta, Chang an roadilla, lähellä Xiaozhain metroasemaa sijaitsee Daxingshan temppeli.
Tämä massiivinen ja kaunis buddhalaisuuden harjoittamispaikka on perustettu 265-289 luvun välillä. Tosin, kuten Shaolinin temppelikin, se on tuhottu moneen otteeseen ja rakennuksia on uudelleen pystytetty ja kunnostettu urakalla.
Vaikka me emme olekaan mitään 'fresh out of the banana boat' turisteja, kesti meilläkin pitkään hahmottaa, missä se oikeastaan on... Koska se on hienosti naamioitu niin, että täytyy tietää, mihin on menossa. Oikeasti Daxingshan temppeli on about 50metriä poliisiasemasta, jolla kävimme ihan eka viikolla ilmoittautumassa Kiinassa oleskelijoiksi.
No, sinänsä tässä temppelissä ei ole mitään NIIN erikoista. Voitte kysyä, miksi ramppaamme buddhalaisissa temppeleissä, kun kukaan perheemme jäsen ei varsinaisesti tunnusta sitä uskonnokseen...
Buddhalaisuus on kuitenkin hyvin lähellä perheemme ajattelutapaa yleensäkin - mieheni on hurahtanut sutriin musiikkina ja no, Shorinji Kempon perusajatukset tulevat (vähemmän yllättäen) buddhalaisuudesta, joten yhteyttä löytyy ja kyllä täytyy sanoa, että tykkään juuri Buddhalaisista temppeleistä (vrt. kungfutselaiset tai taolaiset temppelit), koska niissä tuntuu siltä, että olen lähimpänä sitä 'minun' uskoani.
Lisäksi buddhalaisissa temppeleissä löytyy aina paljon kiinnostavaa kuvattavaa niin kuin tämä alla oleva kuva esimerkiksi.

Daxingshan temppelillä on myös neljä eri sisäpihaa peräperään hyvin normaaliin temppelin pohjapiirrostapaan...
Itse rakennuksissa on jotain samaa kuin Pekingin kielletyn kaupungin arkkitehtuurissa.
Rukousnauhoja löytyy tuhansittain.
Mielestäni on jotenkin hienoa, että kaikkien noiden pilvenpiirtäjien välissä, vain kiven heiton päässä meidän asunnosta löytyi tällainen rauhallisuuden kehto.
Tämä alla oleva hyttysmyrkkymäinen suitsuke oli minulle uusi näky...

Munkkipatsaalla on 'sakujoto' eli sauva, jollaista Shorinji Kempossakin käytetään ja joiden (siis tuon pään) metsästämiseen olemme mieheni kanssa käyttäneet lukemattomia tunteja aikaa sekä Kiinassa että Japanissa.

Tässä temppelissä oli kaikki buddhalainen krääsä edustettuna rukouspyöristä lähtien.

Just one block from our flat in Xi'an, is situated the Daxingshan temple. It's quite cool, but yet another buddhist temple unless you are really interested in Buddhism, I would not recommend it to you. 

"As one of the oldest Buddhist temples in China, Daxingshan Temple is suitable the southern suburb of Xi’an City. It is founded in the period 265-289AD. The history can be traced back to the third century, at that time it was named Zunshan Temple. During Sui Dynasty, it was restored and was given the present name."

Add: Chang An North Road, Xi’an City
Open Time: 8:00 am-17:00 pm
Transport: Bus 603, 5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...