tiistai 5. maaliskuuta 2013

Mutkikas jokipuisto

 Noin viikkoa ennen lähtöämme vietin mukavan päivän ystävieni Andyn ja Dreamin kanssa tang paratiisin takana sijaitsevassa puistossa.

 Tämä puisto on melkein samanlainen maisemiltaan kuin tang paratiisi - ero on se, että tähän puistoon ei ole 80-100 rmb:n pääsymaksua. Niinpä siellä on selvästi enemmän kiinalaisia kaikkina vuodenaikoina. Tietystikin tässä puistossa ei ole vastaavia esityksiä, joita tang paratiisi tarjoaa, mutta jos vaan haluat kauniin järvenympärikävelureissun niin kyllä täälläkin kelpaa.

  Lyhtyfestivaali oli vielä tuloillaan, joten paikka hukkui lyhtyihin. Aishan mielestä kuitenkin kaikista ihaninta tässä puistossa oli mahtavat mukulakivitiet, joista löytyi paljon kiviä tarkasteltavaksi ja heiteltäväksi.

 
 Andy tykkäsi leikkiä Aishan kanssa, joten päivä oli minulle mukava - juteltiin niitä näitä Andyn ja Dreamin tulevista opinnoista ja Amerikan vaihtarivuodesta, joka heillä on edessä syksyllä
 Monien kiinalaisten tapaan Amerikka on heidän mielestään unelmien täyttymys. Itseasiassa kiinalaiset kollegani ovat aina hieman ihmeissään, miksi Amerikka ei minusta ole kovinkaan ihmeellinen...
 Tällaisia päiviä olen kaivannut, koska minulla on kuitenkin vain vähän ystäviä Xi'anissa... Mutta ihanaa, että in edes muutama!

 Kurvijokipuistossa oli tarjolla myös extreme aktiviteetteja kuumailmapalloajelusta köysiliukuun yli järven.
  Olisin mielelläni mennyt johonkin näistä, mutta valitettavasti en uskaltanut jättää poikaani yksin Andyn ja Dreamin kanssa, vaikka heidän yhteiset leikkinsä sujuivatkin hyvin - Aisha olisi voinut pelästyä, että minne äiti meni.

 
 
 
 Vastapäivään Kierretyn lenkin päästä löytyi leikkikenttäkin, jossa olisi ollut paljon tekemistä pienestä isompaan lapseen. Siinä vaiheessa meillä oli enää puoli tuntia aikaa, joka kyllä käytettiin riippumatoissa Aishan kanssa kiipeilyyn.. Osa oli aika hurjiakin. Teen oman postauksen leikkikentästä.

 Aika kului niin nopeasti, että emme huomanneet ollenkaan kellon olevan jo 1730... Ja sitten olikin aika sanoa hyvästit näille kavereille. Toivottavasti nähdään pian Xi'anissa tai muualla.
 Me and my son spent a lovely day with my two Chinese friends, andy and dream in the 'curvy river park' which is situated just behind the tang paradise. Its free, so the chinese prefer it to the emperor's summer resort of the tang paradise and they are pretty similar in their landscape. As a tourist, i would still pay for the performances around the tang paradise, but i do understand why the natives hang out in this park instead. It was lovely to have some child minding help and of course someone to talk with! I had such a good time.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...