sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kiinalaisessa kirjakaupassa

 Käytiin Xiaozhain kirjakaupassa, eli meidän lähikirjakaupassa. Siellä oli jopa kuuden Billykirjahyllyn kokoinen englantilaiskirjallisuusvalikoima. Ajattelin, että teitä saattais kiinnostaa, mitä kirjoja saisi ostettua 'livenä' Xi'anista... No isoimman osan tietysti veivät klassikkopokkarit. Shakespearea, Anna Kareninaa ja Moby Dickejä.
 Harry Potteriboksi toki oli myös saatavilla, samassa hyllyssä Twilight-saagan kanssa ja vieressä tietty Game of Thronesit...
 Scififaneille olisi ollut jopa useita kappaleita LotReja hyllyssä... Tosin me taidettiin laskea mun miehen kanssa, että meillä on neljä kopiota Tarua sormusten herrasta, joten ei tarvittu uutta.
 G.R.R. Martin pääsee kiinalaisten Hall of Fameen:
 Löytyipä sieltä myös Brokeback Mountain! Hyvä Annie Prolux... Ilmeisesti se, että jostain on tehty leffa tai teeveesarja takaa menestyksen myös kirjalle.
 Paolo Coelhoa olisi ollut myös siellä Danielle Steelin vieressä. Olin kuitenkin yllättynyt siitä, miten vähän 'tyttökirjallisuutta' löytyi, ei juuri nimeksikään. Ei Kinselloja.
 Niinpä minun käteeni jäi tämä teos: Mictch Joel/Six Pixels of Separation. Vaikka se onkin aika lähellä mun omia tutkimusaiheita, eli periaatteessa työluettavaa, on se ainakin toistaiseksi ollut oikeasti hyvä kirja - Jesh! Voi että kun pitäis löytää aikaa lukemiseen enemmän. Kiinassa sitä löytyi, koska ei ollut wlania, mutta nyt kotona... no, vaikeeta on kilpailla internetin kanssa...
In a xianese bookshop, you can buy the following in English: Classics from Shakespeare to Tolstoi, Lord of the rings, Twilight and Game of Thrones... Luckily I found something else interesting: Six Pixels of Separation by Mitch Joel. I know it's 'old', but still very relevant. Now I should just try to find more time for reading... blah. Same problem every year.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...