tiistai 26. maaliskuuta 2013

Peukkula

 Nyt palailtuamme Suomeen leikki-ikäisen kanssa, on Jyväskylän leikkipuistot palanneet taas repertuaariin. Koska on ollut pakkasia, sisäleikkipuistot on täälläkin in, niissä ei jäädy!
 Jyväskylästä löytyy aika kivasti paikkoja. Tässä ekana esittelen teille ehkä tän hetken suosikin, elikkäs Peukkulan.
 Peukkula on entinen Hilariushiiren maa, eli Viherlandian kupeessa, äijälän salmessa sijaiseva lapsien paratiisi. Kesällä siellä on sekä ulko- että sisäleikkialueet, mutta näin talvella käytössä on ainoastaan sisäleikkipuisto.
 Voisin sanoa, että Peukkula on vähän niin kuin Hoploppi, mutta pienemmille. Tällainen 1,5-4vuotias on varmaan optimikäyttäjä. Viisivuotias kaivannee hieman kovempaa menoa. Sisäleikkipuistosta löytyy massiivinen pomppulinna, tramppa, kiipeilyä ja liukumäkeä, pallomerta, kirjoja, leluja, ilmajääkiekkopöytää jne.

Lisäksi on erikoisia huoneita, joissa on noidan pistettä ja prinsessan asusteista merirosvojuttuihin ja pikkukinoon.
 Tekemistä piisaa siis hyvin, mutta tässä tulee tän paikan ehdoton paras juttu: Hinta on alle kaks veelle ilmainen! Sen jälkeen taitaa nousta nopeasti ja kesäksi on kaikille kalliimpi, mutta nyt on tosi ihana, kun voi käydä vaikka joka päivä ja mitään ei kustanna. No, olen sitten tukenut paikkaa ostamalla pullaa ja kahvia - omia eväitä siellä ei toki syödä saa.
 Kivasti äidit pääsee keskenään juttelemaan ja lapset viilettää menemään. Tulee kyllä päivän liikuntakiintiöstä nopeesti tunnissa jo suurin osa käytettyä pikkuiselle, eikä tarvii illalla miettiä, tuliko uni silmään. Oltiin eilen (jee ajankohtainen blogi) parin ekavauvaryhmäkaverin kanssa katsastamassa menoa ja kivaahan siellä oli. Isin kanssa ovat kans käyneet jo monena päivänä. Eiköhän me oteta tästä ilmaisesta ajasta kaikki irti tällä perheellä...
 Äiskänkin kanssa Aisha on jo kahdesti ehtinyt näille jumpille. Kiitos ohitustien, meiltä 7min autossa ja avot sekä äiti että poika tykkää. Nää on kyllä näitä Jyväskylässä asumisen hienoja puolia:) alle kaks vuotiaan äitinä annan tälle paikalle 5+/5 tähteä. Just passeli!
Jyväskylän seikkailupuisto Peukkula
 Kammintie 4, 40520 Jyväskylä

In Jyväskylä, this indoor playground is our favourite at the moment: Peukkula. Under 2 year olds go free! It's best for 1,5-4years old I think, but also bigger kids will like it, especially during the summer when there is also outdoor's activities. It's a parent's heaven, kids run around in a safe environment and tire themselves out. 5/5 stars for this!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...