perjantai 15. maaliskuuta 2013

Taolainen temppeli

Kaikissa buddhalaisissa temppeleissä vierailemisen jälkeen hairahduimme yhteen taolaiseen temppeliin, eli Lou Guan Tain temppeliin, jossa Lao Tse kirjoitti taolaisuuden pyhän kirjoituksen "Tao Te Ching".
Tämä temppeli sijaitsee siis n. tunnin ajomatkan päässä Xi'anista.
Taolaiseen tapaan alueella liikkujat esittelivät luontorakkauttaan...
Vaikka toki yleiseltä tasoltaan taolainen temppeli on hyvin lähellä kaikkia muitakin (buddhalaisia ja kunfutselaisia) temppeleitä Kiinassa.
Oltiin reissussa ystäväni Zhangin ja hänen poikansa 'Stevenin' kanssa.
Helmikuu ei ole kukoistava aika, mutta onneksi Kiinassa tämän voi ratkaista iskemällä puihin muovikukat. Pitäisköhän itsekin kokeilla kotona?

Rukousnauhat olivat värikkäämpiä kuin buddhalaisuudessa...

Mutta muuten en näkisi hirmueroja...
Tämä taolaisuuden 'raamattu' kirjoitus oli isokokoisena patsaana heti temppelin sisääntulossa. Se on niin lyhyt, että sen mahtuu yhteen paasiin.
Ja itse kirjailijaherra ratsasteli härällä siinä vieressä.
Kotimaisia symboleita.


Seuraavalla visiitillä sitten itse temppeliin sisällekin, tällä kertaa käytiin vaan sen edustalla olevalla hulppealla kadulla.
We almost visited the temple where Lao Tse wrote the sacred scholl of Taoism. This is about 1h drive from Xi'an. My observation was that tao temple looks pretty much as any other in China - perhaps more nature is represented but overall architecture is the same...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...