maanantai 25. maaliskuuta 2013

Xiaozhai

 Fiilistelin kuvia Xi'anista ja niinpä sieltä löytyi edelleen matskua pariin juttuun. Eipä haittaa! Vaikka tää blogi onkin kaukana ajankohtaisesta kun kohta ollaan kuukaus oltu Suomessa. Apua!
 Xiaozhai sijaitsee eteläisessä Xi'anissa ja oli meille läheisin 'shoppailukeskittymä'.
 Xiaozhaihin oli n. 2 korttelin matka (10min kävely) meiltä ja siellä sijaitsi esim meidän läheisin poliisilaitos, jonne ilmoittauduttiin kun tultiin maahan.
 Xiaozhailla on paljon isoja ostoskeskuksia, joista monet ovat kasvottomia sokoksia, mutta on siellä pari helmeäkin, nimittäin international supermarket (juustoo!) ja isot underground markkinat vaatteille ja krääsälle.
 Xiaozhai on aina aivan nuijalla lyöty, jopa sanoisin että enemmän populaa kuin keskustassa. Osa naamoista on regulaareja niin kuin tämä fantastisen näköinen kiinalainen pappa.
 Katushoppailu tai niin kuin mieheni asian ilmaisee "shopping in the dark" on suosittua myös Xiaozhaissa. Eli kangas vaan alle, tuotteet siihen ja kankaan kulmissa on narut, jotta ne saa nopeasti kaapattua säkiksi, jos virkavalta tulee paikalle. Tokihan tämä on laitonta, niin kuin nyt moni muukin bisnes Kiinassa.
 Ympäristö ei ole häävi, mutta uskon täällä olevan huomattavasti kauniinpaa kesällä. Keskellä aluetta menee iso avenuetyyppinen katu, jossa on kolme riviä isoja puita.
 Kiinalaisen uudenvuoden koristerippeet pylväissä. Mä en tajuu näitä kullalla päälystettyjä pylväitä sitten lainkaan...
 Mut sellainen on meidän 'pikkulähiö' Xi'anissa, kolme metroasemaa keskustasta etelään.

Xiaozhai was our nearest bigger shopping area in Xi'an. Always filled with tons of people and sellers. Not the most pretty place in the world, but sells essentials such as international food (=cheese). Three metro stops from the centre to South. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...