perjantai 8. maaliskuuta 2013

Lou Guan Tai

Oltiin kattomassa pandoja vielä neljättä kertaa. Tällä kertaa pienessä Animal Rescue-puistossa n. puolen tunnin matkan päässä Xi'anista autolla. Paikan nimi oli Lou Guan Tai.
Tässä puistossa hoidetaan siis eläimiä, jotka on pelastettu sairaana tai vammautuneena luonnosta.
Puisto on auki vierailijoille 30RMB hintaan, mutta sinänsä ei ole varsinainen eläintarha, että ehkä suosittelisin Xi'an wild life parkia niille, jotka haluavat nähdä enemmän eläimiä.
Tässä puistossa oli kuitenkin muutamia eläimiä, joita ei tällä visiitillä oltu vielä nähty. Nimittäin punapandat eli pesukarhut(?) jäivät meiltä väliin Chengdussa.
Nämä pikkusöpöläiset pörröilijät olivat lievästi ihmeissään, kun poikani tuli heitä katsomaan.
Muistanette, että Aishalla on punapandahattu, joten he kuvittelivat hänen olevan omaa lajiaan.
Parhaimmillaan kuusi pandaa hyppeli häntä katsomaan.
Sitten olikin vuorossa oikeat pandat.
Niin kuin poikani asian ilmaisi: Pa-pa-pa-pa-PAMMAA!
Tässä puistossa oli n. 25 Pandaa, mutta monet heistä nukkuivat, niin kuin arvata saattaa. Muutamalla oli ruoka-aika.
Pandat elävät n. 25-vuotiaaksi, tämä alla oleva käsipuoli panda oli jo 20-vuotias, joten hänen ei odotettu elävän enää montaa vuotta.
Poikani oli todella innoissaan.
Pammojen lisäksi tässä puistossa oli mielenkiintoisia vuoristoeläimiä, jotka olivat jotain jakin ja lehmän väliltä:
Seurueemme:
Ikinä en oo näitä nähnyt, mutta symppiksiltä näyttivät.
Nimi englanniksi heille oli 'Tarkin' (kiinalaisten käännös)... Oliskohan ollut Tarpan oikea muoto. Tarkineilla oli vauvala, johon oli syntynyt tänä vuonna jo viisi pientä tarkinia, viimeisin samana aamuna. Imettävät äidit hoitivat siellä poikasiaan poissa muun lauman jaloista. Kuulema myös jos miespuolisia tarkineita on läsnä, naaraat eivät muista syödä, joten naaraat ja urokset on erotettava.
Yökötysvaroitus! Tässä tämän aamun kohtu, jonka emo pisteli poskeensa.
Tarkineista eteenpäin löytyi mustakarhuja, joista joiltakin puuttui naama! (tämä ei se yksilö...)
Ja viereisessä häkissä oli todella sähisevä leopardi. Oli kyllä aika uskomatonta, että näitä olisi periaatteessa voinut silittää... Ei yhtään vaarallista tai mitään.
Sellainen oli se retki. Lou Guan Tai oli ihan jees paikka, mutta ilman lapsia en sinne menisi. Eläinten olot olivat tietysti kurjat, koska Kiinassa ollaan... En ole itse mikään eläintarhafani juurikin tästä syystä, mutta koska kiinalaiset tuttavani ehdottivat tätä paikkaa niin olihan sitä lähdettävä mukaan. Minä katson yleensä mielummin temppeleitä.

We visited an animal sanctuary in Lou Guan Tai, about one hour drive from Xi'an. This place hosts animals that have injuried in the wild and is also open for public (although in February there was just us pretty much). The animals had quite poor conditions as you can see, but this is very common in China, nothing spesific. Actually the Pandas had much more space to move around than in the Xi'an wild life park... However, I would recommend the latter to tourists... This one just left an empty feeling: I prefer to see some temples.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...