keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Lisää konttihaaveita: Buddhalaisessa supermarketissa

Yksi Kiinan parhaita puolia on ehdottomasti se, että sieltä löytyy mitä kummallisempia kauppoja. Niin kuin nyt vaikka tämä korttelin päässä meidän asunnosta sijaitseva Buddhalaisuuden supermarketti.
Tässä noin hemppamaukan kokoisessa kaupassa myytiin siis kaikkea, mitä nyt vain voit buddhan seremoniamenoihin tarvita: Kotialttareita, patsaita, suitsukkeita, kynttilöitä jne.
Täytyy sanoa, että oli vaikea olla kuluttamatta suuria määriä rahaa tässä putiikissa ja tietysti jotain lähti myös kotiinkin vietäväksi... Harmittelen, että en ole vielä onnistunut selättämään ongelmaa, että miten isoja asioita saisi Kiinasta Suomeen... Esimerkiksi toi ekakuvan rumpu olis lähtenyt 400eurolla jalkoineen - mikä tarjous minusta! Toiset haaveilee uusista kengistä, mä haaveilen dojon sisustuksesta... No joo. Olen pyhästi luvannut itselleni, että jos mulla joskus on oma dojo (tai ainakin iiisokokoinen omakotitalo, niin sitten mä saan tulla tänne ja hankkia sen kontin, joka täyttyy buddhan patsaista, uhrausalttareista yms pakkosaada isommasta kiinakrääsästä... Ymmärrän hyvin, jos suurin osa lukijakuntaani ei ymmärrä tätä... ;)
Ulkopuolella oli muovissa vieläkin isompia pystejä... Onhan osa näistä toki mauttomia, mutta oli siellä hienojakin juttuja, voin kertoo.
Elefanttia en itse kaipaa, mutta sodan jumala näyttää aina yhtä tyylikkäältä kilometripartoineen...
Ilotulitteita oli myös myynnissä... Itseasiassa tässä oli ainakin kolme vastaavaa supermarkettia vierekkäin, koska lähettyvillä on tunnettu temppeli, johon matkalla on mukava käydä vähän shoppaileen.
Kuinka monella kaupalla on tällainen sisäänkäynti Suomessa? Tahtoo!
Useimmat kuvani ovat ulkoa, koska en halunnut häiritä buddhalaisia shoppailijoita. YHden kaupan omistaja kyllä kertoi minulle (myytyään 10kg pronssista leijonaa minulle), että passaa kuvata...
Tiedän ainakin kaksi setää, jotka innostuis näistä rummuista.
On one of the last days in Xi'an, we visited the local 'buddhist' supermarkets. I was going to go mental and buy drums, candles and statues... But unfortunately I have yet to have solved the issue of sending 3 metre long statues from China to Finland... Maybe in the future though!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...