tiistai 17. syyskuuta 2013

Elämäni vegetaristina

 Minä syön lihaa. Ja ajattelen, että jos ihminen olisi historiassaan syönyt pelkkiä rehuja, hän ei olisi tässä nyt. Lihakset vaativat proteiinia ja keräily- ja metsästys kulttuurin aikoina sitä tuskin oli tarjolla muussa kuin liha/kala/kananmuna-muodoissa...
 No, olette varmasti lukeneet Kiinan lihaskandaaleista. Vaikka me emme ehkä syökään kaikista maanrajaisimmissa räkälöissä, olen silti huomannut että tykkään syödä täällä useimmiten kasvisruokaa lihansyönnin sijaan. Jo ihan siitä syystä, että kasvikset täällä vaan maistuvat paremmalta, koska ne osataan maustaa hyvin. Lisäksi täältä saa tuoretta ihan eritavalla kuin Suomesta - ei puoliakaan niitä säilöntäaineita, jolloin myös moniallerginen pystyy syömään hedelmiä, jotka normaalisti aiheuttavat kutinaa suussa, niin kuin vaikkapa Banaani, granaattiomena jne.
 No mitä minä sitten syön päivässä? Tällä hetkellä aika usein ruokavalioni saattaa olla tällainen:

Aamupala: n. klo 08:30
Hedelmiä (esim. viinirypäleitä/melonia/mandariinejä/banaania tms)
2 Kananmuna valkuaista
Nescafe

Lounas: n. klo 12:30
Hapanimeläkaalia
Munakoisoa ja vihreitä papuja

Välipala: n. klo 15
Banaani
(2 kananmunan valkuaista, mikäli aion harrastaa jotain rankempaa liikuntaa)
Murukahvi

Päivällinen: n. klo 18:30
Kurkkuja chilikastikkeessa
Vihreitä papuja (tai sieniä & kananmunaa)
Tofu-sieni-kaalikeittoa
1 Olut

+Runsaasti vettä (n. 3litraa päivässä)
Toki valitsemamme ruoat vaihtelevat päivittäin ja aika usein saatamme valita myös possua tai nautaa, mutta aika usein mennään kasvispainotteisesti. Odotan mielenkiinnolla, onko tällaisella ruokavaliolla myös painoa pudottavia vaikutuksia. Toki, sen oluen voisi jättää pois, mutta niin usein täällä periferiassa tuntuu siltä, että pää ei kestä, ellei sitä ota. Lääkkeensä kullakin. Käytännössä syömme aamiaisen kotona, mutta lounas/illallinen tulee syötyä ravintolassa. Välipalana on useimmiten käytännön syistä 1 banaani ja 2 keitettyä kananmunaa, koska ne on suhteellisen helppo kuskata mukana. Keitän noin viiden päivän välein tarpeeksi munia seuraaville päiville, jotta saan ekstraproteiinia. Mitään heraa en ole edes yrittänyt etsiä täältä - mistä niistä tietäisi, että mitä ne oikeastaan sisältävät, joten kananmunat ovat melkein ainoa kätevä proteiinin lähde.

Today I'm writing about my life as a vegetarian in Xi'an. Even though I eat meat, I find my diet to go towards vegetables all the time here. I think it's due to not really knowing what's in the meats... Who knows, right? There has been enough scandals. Also fruits and vegetables taste great here - they are easy to get and cheap. In the morning I eat fruits and some egg whites (boiled) for proteine. In the lunch I might have some sweet and sour cabbage, Broccoli and possibly some dry-fried green beans (my favourite). Snack is a banana with egg whites if I am playing badminton or otherwise excersising. Dinner is usually chilimarinated cucumbers, tofu-mushroom-cabbage soup, green beans and possibly some meat. With one beer. Yeah the beer is hardly part of a health diet, but in China it's often necessary to keep yourself sane. On top, I try to drink lots of water, maybe three litres per day at least. Let's see what kind of health effects this diet starts to have after one month.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...