keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kesä on mökillä


Sain hieman kritiikkiä siitä, että aina haukun Suomea, joten tässäpä hieman Suomen kehumista: Suomen kesässä parasta on mökkeily. Kaikilla suomalaisilla on mökki tai ainakin kaverin/sukulaisen mökki, jonne vetäydytään viettämään kesälomia.



Lapsena ajattelin, että olisi mukava viettää muutama kuukausi luonnon helmassa ja lähestyä omavaraistaloutta - kasvimaa pystyyn ja vuohi laiduntamaan pellonpientareelle. Lihaa ja maitoa voisi hakea läheisiltä maatiloilta ja sitten verkot vaan järveen ja kalastamaan iltapalaa. Valitettavasti menin naimisiin viimeisen päälle kaupunkilaisen kanssa, joten en nää tätä skenaariota tapahtumaan ainakaan samassa mittakaavassa.



Kuitenkin minua kiehtooomavaraisuus ja lähiruoka - en ole mikään 'viherpipertäjä', niin kuin tämän blogin lukijat varmaan havaitsevat, hiilijalanjälkeni on suuri ja syön mm. tonnikalaa, mikä nyt on jo yleisestikin paheksuttavaa... Silti minua kiinnostaa, tulisinko toimeen, jos kaupasta ei saisi ruokaa yllin kyllin ja entä jos 95-vuotiaan isotätini suurin huolenaihe toteutuisikin ja venäjä hyökkää tänne ja jäämme ilman apua Eurooppalaisilta ystäviltämme...



Haluan ajatella, että pärjäisin. Mökkeilyssä minusta on osittain kyse tästä: Paluusta siihen aikaan, jolloin vanhempani olivat lapsia. Haluan, että oma lapsenikin saa kirmata metsässä mielin määrin, uida järvessä ja kerätä mustikoita. Haluan, että hän saa kokea puhtaan luonnon ja maailman ihmeellisyyden juuri niin aitona kuin sitä voi Suomessa tavata. On ylellisyyttä asua täällä ja vielä ylellisempää se, että kesän tullen voi pakata kimpsunsa ja pyrähtää järven rannalle paistamaan makkaraa ja saunomaan. Tämä on ehdottomasti sellainen osa suomalaisuutta, jota en vaihtaisi mihinkään.


4 kommenttia:

  1. Ihania tunnelmallisia molskahduskuvia!
    Kesämökkeily on kyllä suomen kesässä paras asia! Vähän on jäänyt mökkeilyt vähiin viime vuosina, mutta nyt on saanut nauttia siitä ilosta, kun poikaystävän vanhemmat ostivat juuri kesämökin aika läheltä (45 minsaa automatkaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillemme on 30min matka, joka mahdollistaa siellä vierailun vaikka työpäivän jälkeen uimisen ja saunomisen merkeissä, mikäa on kyllä parasta:)

      Poista
  2. Snif, mulla ei ole mitään mökkiä lähipiirissä. Mihinkään ei pääse loiskimaan mereen (tai järveen, hätätilassa) muuta kuin julkiselle rannalle. Että niin, ei ole kaikilla suomalaisilla ihan yhtä ihanaa kuin teillä. :) No mutta mä olenkin outo suomalainen muutenkin, kun en esimerkiksi syö kalaa enkä grillimakkaraa. :D

    Upeita kuvia, etenkin tuo ensimmäinen on mahtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina voi lainata jonkun muun mökkiä! Tervetuloa vierailemaan elokuussa.

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...