lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kiinaan


Kuten ehkä olettekin jo rivien välistä lukeneet, aiomme lähteä vuoden lopulla Kiinaan hieman pidemmäksi aikaa. Kyseessä on tutkijavaihto eli pidennetty työmatka. Koko perhe lähtee toki mukaan, en kai minä muuten suostuisi lähtemään.


Olen ollut Kiinassa kahdesti. Vuosina 2006 ja 2009. Näissä matkoissa näkyy olevan kolmen vuoden sykli. Kaupungit, joissa olen vieraillut kussakin n. viikon verran ovat Peking, Xi'an ja Shaghai.


Näistä paikoista jälkimmäinen ei kuulu suosikkeihini, olen joskus sanonut, että rakastan Kiinaa, mutta vihaan Shanghaita. Siellä ihmiset olivat erityisen töykeitä, taksia oli valkoihoisena lähes mahdoton saada ja muutenkin mielestäni kulttuurihistoria oli supistettu 20-luvun kertaamiseksi, vaikka tällä maalla olisi todellakin muutakin tarjottavaa tuhansien vuosien takaa.
Tässäpä demonstroin vähän Shaghain katukuvaa...

Miksi olemme lähdössä? Ajattelen niin, että elämä on tarkoitettu elettäväksi. Jos tässä elämänvaiheessa ei toteuta haaveitaan, niin koska sitten? Elän mielummin nyt kuin eläkkeellä.  Olemme pidemmän aikaa jo katselleet ja miettineet koko perheellä, että lähtisimmekö kaukoitään vähän pidemmäksi ajaksi ja nyt tarjoutui tilaisuus. En halua elää koko elämääni 'mukavuusalueella' vaan minulle on tärkeä löytää myös haasteita, jotka on tarkoitettu kohdattaviksi.Koen, että eri kulttuurien kohtaaminen on vahvuuteni, siis se, että minua ei pelota. Niinpä Kiina. Syynä ei ole raha, ei mikään pakko, vaan uteliaisuus ja elämänkokemus - koska tämän matkan aikana aion oppia asioita, joiden avulla pärjään myös tulevaisuuden vaihtuvilla työmarkkinoilla. Ja tietysti ulkomailla asumisessa kiehtoo seikkailu.Lapsi on vielä sen verran pieni, että hän tuskin saa lopunikäisiä traumoja tästä matkasta:) Ajattelen, että yhden lapsen kanssa on vielä kohtalaisen helppoa. Ajattelen myös niin, että sitten kun lapsi on isompi, hän vaatii enemmän sosiaalisia kontakteja ja etenkin koulutusajan pysymme varmaankin aika lailla Suomessa. Nyt on siis oikein hyvä sauma käydä vähän hakemassa perspektiiviä perusarkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...