tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kreikkalaista ruokaa

Tiistaiksi on luvassa ruokamatka kreikkaan. Kakkosanoppini on Kyprokselta, joten kreikkalainen ruoka on tässä perheessä suosittua.


Voisin varmaan elää pelkällä salaatilla, juustolla ja hieman jotain kalaa/lihaa siihen lisukkeeksi... Olen oliivien ylin ystävä ja ilman niitä olisi kyllä vaikea elää.


Sen sijaan näihin totutteluun minulla meni pari vuotta. Mieheni rakastaa viininlehtikääryleitä ja minun täytyy sanoa, että itsekin olen niille nyt kovasti perso, nams nam.


Mustekalaa tilaan useimmiten kiinalaisissa ravintoloissa, mutta maistuipas se hyvältä Kreetalla, kun oli tuoreet raaka-aineet lähellä. Yhtenä iltana oltiin ulkoilmassa Summer Schoolin jäähyväisillallisella - jossa oli kyllä ehkä parhaat Prawn coctailit ikinä:)


Siellä oli n. 6 tälläaista pöytää notkumassa antimiaan...


Salaattipöytä, jälkkäripöytä, lihapöytä, juustopöytä jne.
Saattoi ihan vähän mennä överiksi dieetti sinä iltana. Mutta kun muuten veti vettä ja pähkinöitä niin tuloksena oli kuitenkin -1kg tältä reissulta. Enemmänkin olisi auringossa tarpomisesta ja uimisesta varmaan lähtenyt, jos olisi jättänyt oluet vähemmälle kulutukselle. Mutta ei kaduta...Vaikken oo mikään jälkiruokafani niin pitihän sitä nyt ainakin tuulihattujoutsen maistella...Ruoka Kreetalla oli niin hyvää, että kotona oli pakko tehdä kreikkalaista salaattia ja grillailla siihen viereen hieman halloumijuustoa... Minulle käy usein niin, että kun palaan jostain reissusta, kokkailen sitten vastaavaa ruokaa sukulaisille tai tuttaville ainakin kertaalleen. Sillä tavoin voi tuoda hieman matkatunnelmia kotikeittiöön. Välimeren ruoka on sellaista, että oikeastaan melkein kaikki on tosi hyvää. Viimeisenä iltana syötiin Mousakaa ja kyllä oli muuten ihan parasta. Siinäpä resepti, joka pitäisi opetella yhdeksi perusruoista. Valitettavasti Moussakasta ei ole kuvaa, saatte tyytyä nyt sen illan salaattiin.Kurkkua, tomaattia, oliiveja, fetaa, sipulia, oliiviöljyä. Ihan huippua. Ei sitä ihminen muuta oikeastaan elämässään tarvitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...