sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Panormo Beach


Tervetuloa Panormoon, jossa minä vietin siis viikon Kreikan auringon alla. Nyt on sunnuntai aamu ja aika lähteä kotiin. Viikko oli hyvä, mutta monessa kohtaa raskas. Auringosta huolimatta olin täällä töissä, en lomailemassa.

Panormossa on pari kaitaletta kunnon hiekka rantaa, vaikka tämä koko Rethymnonin alue onkin yleisesti ottaen useimmiten kivikkorantaa. Minä en tosiaankaan ole mikään rantalomailija - pelkästään biitsillä makailu tuntuisi ahdistavalta ja tylsältä lomalta - mutta näin työpalaverien lomassa pulahtaminen mereen ja pieni auringon otto olivat itseasiassa todella mukavia hetkiä.



Asuin siis Panormossa, joka on pienenpieni kylä Rethymnonista pari kymmentä kilometriä kohti Heraklionia meren rannalla. Muutama kirkko siellä oli katsottavana, mutta lähinnä se ranta ihmisiä tänne houkuttelee. Asuin Panormo Beach hotellissa, joka oli kyllä hyvä hintaansa nähden (50€/yö) - vaikka olinkin alkuviikon huoneessa, jonka oven lukko toimi hyvin satunnaisesti... Huoneessa ei ollut mm. shampoota lainkaan, mutta aamiainen, joka kuului hintaan oli ihan jees - leipää, kahvia, juustoa, makkaraa, jogurttia jne. Koko pulju oli restauroitu viime vuonna, joten huoneet olivat kauniita ja hyvätasoisia. Tosin siivous vaihteli - joskus siivottiin, joskus ei. Lapset myivät respasta olutta...

Tykkäsin asua Panormon kylässä, koska se tarkoitti, että olin hieman kauempana luksushotellista, jossa konferenssimme pidettiin. Näin tuli siis nähtyä muutakin kuin all inclusive breakfast roomia ja uima-allasta. Kävin jopa shoppailemassa pienellä kadulla ja kyllä meni hieman överiksi kenkäkaupassa... Mutta kun oli nahkaisia balleriinoja 15€ pari niin ei voinut oikein jättää niitä sinnekään... Ostin viisi paria ja yhdet kroksit.

Elinkeinona matkailun lisäksi tällä on maatalous ja lammastalous. Nämä todella määkivät mäen syrjässä ja papanoivat menemään - tärkeää on tuottaa turisteille lihaa ja juustoa. Myös kalastuskylä on Panormo, eli tavernoissa herkullisimmat annokset sisältävät meren antimia - en varmaan ole koskaan syönyt niin paljoa mustekalaa kuin tällä viikolla.

Ihan mukava pieni kylä oli siis Panormo, mutta minä sanon sille tänään terve ja kiitos kaloista ja pakkaan pyyhkeeni kohti Suomen maata. Saapa nähdä menikö minulta ohi yksi ja ainoa viikko Suomen kesää tältä vuodelta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...