perjantai 27. heinäkuuta 2012

Nyt pistää!


Käytiin neuvolassa ottamassa herralle A/B-hepatiittirokotus. Samalla katsottiin pituus ja paino. 82cm ja 10kg. Päänympärys 48cm. Kasvaa omalla käyrällään, vaikka painon kehitys ei aina olekaan ihan pysynyt pituuden kehityksen matkassa.



Neuvolantätiä on ollut hieman ikävä, koska oltiin edellisellä kerralla nähty maaliskuussa. Yksivuotisneuvolassa oli sijainen. Tykkään meidän neuvolantätistä ihan hirveästi, koska hän osasi juuri oikeanlaisesti tukea ensimmäisen lapsen vanhempia ja antaa positiivista palautetta.



Mietittiin, että ehkä otetaan varmuuden vuoksi myös vesirokkorokote, jotta ei tarvitse sairastaa sitä Kiinassa... Eli kuukauden päästä uusia piikkejä hakemaan. Poika on onneksi sen verran perusturvallisuutta omaava, että hän ei pienistä piikeistä kauaa piittaa - varsinkin, jos on maitoa tai muuta hämäystä lähellä, hepatiitista ei tullut edes kunnon itkua. Sen ymmärrän, että jos lapsella on kauhea piikkitrauma niin vanhemmat varmaan jättävät joitakin rokotuksia väliin. Ja voihan sitä tietysti olla muutakin ideologiaa rokotuksia vastaan - minä itse mietin asiaa ja tulin siihen tulokseen, että parempi ottaa kaikki, jotka saa, sillä elämä on haastavaa ilman jatkuvasti sairastelevaa lastakin.



Ja täytyy sanoa, että ollaan pienen nöpönenän kanssa oltu kyllä onnekkaita, sillä hän ei toistaiseksi ole syönyt yhtään antibioottia vielä - ei yhtään korvatulehdusta, angiinaa tms. Flunssia on toki ollut keväällä kaksinkin kappalein ja yksi jouluna, mutta se on kyllä moniin lapsiperheisiin verraten luksustilanne. Ei siis voi valittaa yhtään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...