torstai 26. heinäkuuta 2012

Myötä ja vastoinkäymisissä


Olin viime lauantaina kuvaamassa häitä Halsualla. Päivä oli todellakin mieleenpainuva. Kun saavuin klo 10:30 paikalle, siellä oli lämmintä +12C ja satoi! Ajattelin, että Suomen kesä on kyllä niin ihmeellinen, että olisi pitänyt ottaa mukaan villasukat ja kumisaappaat. Mutta pikainen visiitti Forecan sadetutkaan näytti, että itseasiassa sade lakkaa klo 15 mennessä, jolloin seremonian oli määrä alkaa.



Sara tuli paikalle 11 maissa ja puolilta päivin myös juhlakalut saapuivat. He eivät olleet taikauskoisia vaan ottattivat potretit miljöössä jo ennen juhlaa. Pari oli niin suloinen ja kaunis & komea, heitä oli ilo kuvata. Olen kuitenkin luvannut heille, ettei heitä voi tunnistaa kuvista, joita käytämme markkinointiin, joten blogiyleisökin saa tyytyä salamyhkäistelyyn. Ymmärrän kyllä hyvin, että häät on erittäin henkilökohtainen asia, joten kunnioitan mielelläni heidän yksityisyyttään.Tämä pari oli ihanan ennakkoluuloton ja heittäytyi kuvaukseen leikitellen, niin kuin ylläolevasta kuvasta varmasti huomaa...



Tämä upea pari astui avioon järven rannalla ja häävieraita oli satakunta. Päivän aikana tuli opittua paljon. Olen erittäin onnellinen siitä, että Sara oli mukana ja meillä on kahden ihmisen kuvat. Esim. ryhmäkuvia otettaessa salamani kieltäytyi yhteistyöstä ja jälki on aivan kamalaa. Yritän pelastaa ne kuvat fotarissa - ja todellakin photoshoppailua kaipaavat monet muutkin. Kyllä digiaika on siitä hienoa, että osan virheistään voi korjata itse H-hetken jälkeekin. Ainakin näin toivon;) Onneksi Saran ryhmäkuvat olivat oikein mallikelpoisia, joten varmasti on asiakas tyytyväinen.



Mitä sitten tuli opittua: Paljon aukoista ja valottamisesta. Jostain syystä osaan kuvata paremmin sisällä kuin ulkona valon suhteen. Täytyy reenata enemmän. Salaman käytöstä haluaisin jollekin kurssille... Se tulisi tarpeeseen. Opin, että pelto on hyvä kuvauspaikka. Se vaan näyttää hyvältä. Noh kaikenlaista muutakin tietysti, mut nuo tulivat ensin mieleen.

 Mukaan olisi myös hyvä ottaa:
- matto/muovi, joka laitetaan morsiammen helman alle.
- paljon eväitä ja juomapullo (koska energia loppuu oikeasti kun on sellaiset 8h jaloillaan ja rypee puskissa
- Saappaat ja villasukat
- Vaihtovaatteet, sadetakki
- Aurinkorasvaa, aurinkolasit
- Vähintään 40-50Gb muistikortteja, mielellään se 50Gb.
- Tukeva jakkara, joka on kuitenkin kevyt kantaa. Ehkä hankin pienet alumiini portaat...
-  Sateenvarjo tai pari



Hääkuvaus on mukavaa, mutta rankkaa. Ja ehkä suurin työ on edessä vasta, kun palaa kotiin. En päivätyötäni tähän vaihtaisi, mutta harrastuksena erittäin jees. Tässä postissa kuvituksena on nyt aikalailla raakakuvia ilman liikoja parannuksia. Kunnon kattavampi kuvakatsaus tulee, jahka saan photaroitua noita sopivasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...