torstai 5. heinäkuuta 2012

Matkan vaatekaappi

Olen jo pidemmän aikaa tuottanut matkoilleni A4-muotoisen piirrustussuunnitelman, jossa käyn läpi, mitä vaatteita aion käyttää minäkin päivänä ja mitä asukokonaisuuksiin kuuluu alusvaatteita myöten. Tämä on siinä mielessä äärimmäisen kätevää, että ei tule otettua mukaan 'varavaatteita', ihan vaan että jos 'ehkä' kuitenkin laittaisin tuon päälleni.



Pakatessani viikon matkalle Kreetalle, päätin ottaa muutamia kuvia asuista, joita suunnittelen pitäväni. Tällaisen koko kaapin järjestelyn aikana huomaa helposti vaatekaappinsa vahvuudet ja puutteet. Tyylini on tällä kertaa hyvin casual - onhan kyseessä summer school ja kokous +35C lämmössä, joten päätin suosiolla jättää puvut kotiin. Muistelen, että viimeksikään en loppujen lopuksi niitä vetänyt päälleni, joten arvelin suorat housut ja jakut aivan turhiksi. Normaalilla työmatkalla minulla on mukana 1-2 jakkupukua, mutta tällä kertaa siisti mekko saa kelvata.




Tykkään mekoista, vaikka käytän niitä vähän verrattuna siihen, kuinka paljon niitä kaapistani löytyy. Tähän matkalaukkuun mekkoja upposi peräti 6kpl ja muutama piti jättää kotiinkin. Mukaan lähti 2 tumman sinistä, joista toinen iltakäyttöön (Olisko In Wear, Sokokselta keväällä hankittu), toinen päivätyöhön (Jos oikein muistan, ostin sen Vigosta 2009 ja on kyllä ollut tosi paljon käytössä). Yksi turkoosi (uusi, Benettonin alennusmyynneistä), Yksi valkoinen tunikamainen, pitsityyppinen etuosa, käyttänen sitä puserona (Myös benettonilta Kajaanista), Yksi mustavalkoinen Beach wear-mekko, joka on ostettu Waikikista, se on pehmoinen ja olen käyttänyt sitä myös ihan hirveästi) ja Yksi pikkumusta, joka on kyllä liian lyhyt ilman leggareita. Niillä mennään. En ottanut luottopikkumustaani, sillä tämä uudempi on kevyempi.




Mekkojen lisäksi mukana on muutamia toppeja, yhdet valkoiset kaprit, pari villatakkia, uikkarit, kolmet kengät (vakoiset ja konjakin väriset balleriinat + mustat puolikorkkarit), en ottanut mitään hirveän korkeita, koska tiedän, etten kuitenkaan jaksa kävellä millään tosi korkeilla koroilla. Mukana on ainoastaan yksi laukku! Mutta se johtuu siitä, että mulla on laukkukriisi, jossa sekä mun musta että konjakin värinen käsilaukku ovat molemmat niin huonoja jo, että pitäisi ostaa uusi. Huolestuttavaa on, että tilillä oli sen verran rahaa kuun lopussa, että olisin voinut piipahtaa Mulberryllä lentokentällä, mutta onneksi a) mun lento oli niin aikaisin, ettei se ollut auki ja b) mä lupasin itselleni, että saan ostaa kalliin laukun vasta sitten, kun terveellinen elämä osa 53 alkaa oikeasti näkyä ja purra.


 Olen reissussa 8 päivää, joten kyllä vaatekaappia saa mahtumaan mukaan ihan kivasti...Tästä läpikäynnistä oli myös se hyöty, että tunnistin kaapin vahvuudet ja ongelmakohdat. Tykkään selkeästi eniten väreistä: sininen, valkoinen, musta ja konjakki. Sitten on piristevärejä kuten fuksian punainen, oranssi ja turkoosi, nämä ovat kaikki mieluisia - mutta mikään ei ole vaalea tai likainen. Minulle värin pitää olla kirkas ja syvä. Puutteissa on etenkin: mustat balleriinat sekä oikeastaan koko laukkurepertuaarin perusvärit eli musta, valkoinen ja konjakki. Noh, konjakin värinen laukku löytyy, mutta se on unkarista pari vuotta sitten hankittu, joka on nähnyt parempiakin päiviä... Laukun pitää olla kookas, kestävä ja mieluiten nahkaa minulle. Sinne pitää mahtua sekä läppäri että järkkäri ja mielellään vielä yks elämä siihen sivuun... Noh, tälle matkalle lähti Benettonin rantakassi, joka on kiitettävän kookas mutta auts sitä kantaa olalla.

Lentolaukku oli täynnä siis jo mennessä, mutta tullessa - no voin sen verran spoilata, että pakko hankkia uusi... Ostoksista lisää, kunhan on parempi internet-yhteys käsillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...