perjantai 16. marraskuuta 2012

Ei yhtään vuotta Tiibetissä

Tiibet on mielessäni mysteeri.
Salamyhkäinen. Kaunis ja kaukainen.
Ja toistaiseksi saavuttamattomissa.
Kuitenkin vierailin poikani kanssa kiinan vähemmistöjen näyttelypuistossa, Pekingissä viime viikolla ja siellä voi hetken kuvitella olevansa Tiibetissä. Tiibet on vähemmistönäyttelyistä rakennettu 'vuorelle', joten sinne täytyy kiivetä niin kuin oikeaankin Tiibettiin:)
Ei sillä, ettäkö olisimme yrittäneet hankkiakaan viisumeita - ainakin vielä muutamia vuosia sitten ystäväni perheineen pystyi matkaamaan turistiryhmässä Tiibetiin, mutta tällä kertaa meillä on mukana 1-vuotias, joten elämä Kiinassa on tarpeeksi haasteellista jo ilman vuoristotautiakin. Mutta noin periaatteessa, jonakin päivänä haluaisin käydä siellä. Sitten kun lapsi on tarpeeksi iso jäämään mummien hoiviin/itsekseen.
Niinpä nautiskelin tästä pienestä ikkunasta Tiibetiin, vaikka se olikin vaan feikkiä.
Tiibetiläiset kuuluvat niihin Kiinan vähemmistöryhmiin, joista länsimaalaisilla on jotain käsitystä. Ainakin, jos he katsovat Brad Pittin elokuvia:)
Kuitenkin olen erittäin tietoinen siitä, että totuus on jotain muuta, kuin mitä voin nähdä televisiosta. Siksi haluaisin matkustaa Tiibetiin.
Valitettavasti myöskään näytteilleasettelijoita ei ollut pukeutuneena tiibetiläisiksi vaan koko alue oli melkein hylätty.
Jos menisin Tiibetiin, haluaisin käydä täällä. Sonja kirjoitti pitkät pätkät kiinalaisista vähemmistöistä, mutta liekkö iskenyt isoveli vai mikä, mutta nyt näkyy löytyvän ainoastaan majatalon tiedot. Harmi sinänsä, sillä hänen bloginsa oli yksi kiinnostavimmista ja varsinkin blogin kertomusten perusteella minä voisi ajatella matkustavani tuonne. Tietysti tiedostan, että en ole ehkä tyypillisin matkailija...
Nähdään jonakin päivänä, Tiibet.

2 kommenttia:

 1. Jos vähemmistöt ja vuoristot kiinnostavat niin miettikääpä tätä:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Jiuzhaigou_Valley. Me kävimme siellä muutaman päivän reissulla lentämällä Chengdusta.

  Chengdussa muita mielenkiintoisia paikkoja ovat Emei Shan ja Qingcheng Shan. Jälkimmäiselle ehdimme pikaisesti kiipeämään yhtenä iltapäivänä. Suosittelen hieman rauhallisempaa tahtia. Olimme siellä ennen 2008 maanjäristystä, mutta ilmeisesti siellä on temppelit edelleen pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Jiuzhaigou Valley, Emei Shan ja Qingcheng Shan kaikki vaikuttavat aivan upeilta paikoilta - valitettavasti ollaan nyt kuitenkin tultu siihen tulokseen, ettei lähdetä 1-vuotiaan kanssa vuorelle, koska elämä on tarpeeksi hankalaa jo muutenkin. Täytynee tulla tännepäin uudelleen sitten kun hän on isompi ja jaksaa vähän paremmin tätä reissausta.

   Tänään käytiin kuitenkin Shanxinduin arkelologisilla kaivauksilla ja panda reservaatissa, molemmat näkemisen arvoisia kohteita. Pieni jaksoi juuri ja juuri, mutta hotellin nähtyään oksensi taksissa. Ilmeisesti parin tunnin iphonella pelailu ei ole ratkaisu kaikkiin automatkoihin pomppivilla kiinan teillä;)

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...