keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kiinan kansan yliopisto

No niin kaikille niille, jotka ovat huolissaan, että eikö siellä Kiinassa tehdä yhtään töitä...
Olin maanantaina ekaa kertaa Renmin Dashuen kampuksella, eli Kiinan kansan yliopisto on se, jossa olen tutkijavieraana nyt nämä kaksi viikkoa.
Sattuikin oikein hyvä ja kirkas aamu - taivaskin oli sininen niin kuin näkyy (harvinaisuus Pekingissä).
Tässä Renminin dashuen itäportti. Ei muuten ole logoa eikä mitään muuta kuin kanjeilla toi teksti, eli parasta osata basic-kiinaa edes.
Itse kampusalue oli minusta todella kaunis varsinkin näin syksyn väreissä. Alla olevassa kuvassa iso kirjasto.
Kampus oli ehkä 1km x 1km kokoinen ja siellä oli myös paljon asuintaloja sekä opiskelijoille (4opiskelijaa/huone) että tiedekuntien henkilökunnalle.
Oppaani professori Kangliang Wang oli erittäin avulias ja kehitellyt minulle kovasti aktiviteetteja kahdelle viikolle. Tulossa on mm. visiitti online vähittäiskauppayritykseen 360buy.comiin, Case sudy -konferenssi viikonloppuna, eBerea winter campin suunnitelukokous, tutkimuksen esittelyä ja tulevaisuusprojekteista keskustelua.
Projektipartnerimme on School of Business -laitos, joka sijaitsee tässä takanani olevassa rakennuksessa, aivan länsiportin vieressä.
Tämä rakennus oli käsittääkseni päärakennus, joka jatkui toiseen siipeen, jossa oli oikis.
Että tällaista duunia. Renmin vaikuttaa mukavalta yliopistolta, vaikkakin poliittiselta (paikallisten sanojen mukaan). Monet kommunistipuolueen historialliset johtajat ovat käyneet tätä yliopistoa ja heidän nimensä oli seinällä... Sopii hyvin siihen, että torstaina täällä onkin uuden kommunistipuolueen johtajan valintapäivä. Se katukuvassa jo näkyy, kun kommunismiturismia tähtikoristeluine karvalakkeineen näkyy kulmilla jos toisilla. Täytyykin napata teille seuraavaksi kommunistiaiheisia kuvia...
Olkaa siis kuulolla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...