sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Tapaustutkimuskonferenssi

 Osallistuin menneenä viikonloppuna Case Study-konferenssiin Pekingissä.
 Tämä jo viides Renminin järjestämä laadullisten metodologioiden konferenssi oli erittäin mielenkiintoinen.
 Tällä kertaa pääesiintyjänä oli Michael G. Pratt, joka on uraa uurtanut yksittäisten pitkittäiten tapaustutkimusten parissa. (Single longitudial case)
 Hän oli todella vaikuttava puhuja ja sain paljon uutta intoa, energiaa ja vinkkejä oman case study -aineistoni analyysiin ja siihen, millaista aineistoa haluaisin vielä kerätä lisäksi.
 Suurin osa esityksistä oli kiinaksi, mutta molempina päivinä (konferenssi kesti viikonlopun - kiinassahan töitä tehdään yöt ja lomat läpi) oli useampi englanninkielinen esitys myös. Toisinaan oli myös esityksiä, joissa oli englanninkieliset diat vaikka itse puhuja puhuikin kiinaksi.
 Tapasin todella kiinnostavia ihmisiä mm. Nottinghamin yliopistosta, Ningbo:sta. Kaksi muuta vierailevaa puhujaa olivat Chris Smith (puhui kriittisestä realismista monitapaustutkimuksessa) ja Sam Garg (puhui tutkimuksestaan yhdessä Kathy Eisenheardtin kanssa).
Yksi asia Pekingissä on hienoa - koko ajan tapahtuu jotain todella mielenkiintoista ja koska kyseessä on yksi aasian keskeisimmistä kaupungeista - se vetää myös länsimaalaisia puoleensa. Esimerkiksi tällaisia kovan luokan nimiä ihan vaan 'sattuu' olemaan kaupungissa. Pääkaupunkien vetovoima <3

2 kommenttia:

  1. Heips, tulin vastavierailulle. Kiva löytää uusia Kiina-aiheisia blogeja! Täytyy lukea ajan kanssa enemmän. Nyt täällä kotona on tuon 1.5-vuotiaan lisäksi toinen koululaisistamme potemassa vatsatautia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa:) On tosiaan mukava löytää suomalaisten kiinassa blogeja. Nuorimmaisesi taitaa olla ihan samanikäinen kuin poikani. En kyllä ymmärrä, miten selviät kolmen kanssa Kiinassa - hatunnosto siitä!

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...