perjantai 30. marraskuuta 2012

Jää Pandat taa
 

Pari viikkoa Chengdussa alkaa olla ohi, joten ajattelin tehdä hieman yhteenvetoa ajastamme täällä. Chengdu on minusta oikein mukava kaupunki - sopivan kiinalainen, ettei tosiaankaan ollut liian länsimaistunut fiilis. Positiivisia asioita täällä:
 +taksin on saanut helposti, eivätkä katso ihon väriin ja aja ohi
+uusi hieno metroverkko toimii hyvin
+lapselle on löytynyt leikkipuistoja kiitettävästi ja aikuisille shoppailua järkevin hinnoin
+internet on toiminut pääosin todella hyvin
+muinaiseen Shu-kulttuuriin tutustuminen on ollut kiinnostavaa
+ yliopiston porukka on ollut mukavaa ja avuliasta - yhdestä associate proffasta tuli ihan hyväkin kaveri - katsotaan nyt poikisiko se yhteistyöpaperinkin
+ruoka on ollut huippua, vaikka onkin välillä niin tulista, että vedet tulee silmistä. Mä oon chiliaddikti, joten jos ruoassa ei ole chiliä yhtään niin tuntuu, että eihän tää oo hyvää.
Kyllä täällä viihtyisi pidemmänkin pätkän. Syitä miksi olen tyytyväinen, että lähdemme kuitenkin Xi'aniin nyt:
- kylmyys: talvi tulee ja täällä ei lämmitetä - parina iltana olen ollut ihan jäässä ja herännyt vilustumisen oireisiin (Kiinassa menee vuorten kohdalla sellainen raja, että onko talvella lämmitystä vai ei)
-kokolattiamatot ja jatkuva tupakan savu (saapa nähdä onko xianissa tämä yhtään paremmin)
- xi'an jiaotong yliopistossa tutkimusalueet ovat lähempänä omiani, joten odotan sitä, että pääsen kunnolla hyödyntämään tutkijavaihtoani väikkäriäni ajatellen
- toivon että xi'anissa ilman laatu olisi edes hitusen parempi ja sinitaivasta näkyisi edes joskus...

 


 Two weeks in chengdu - I have really enjoyed myself. The plus sides have been: easy use taxis, good new metro line, great shopping opportunities, fascinating 'shu' culture exploration through the archeological sites, working Internet, normally very nice and helpful locals in the university and out and great playgrounds for tops. Minuses would be the cold weather without heating, very grey days and smoky air quality and people continuously smoking indoors.

New adventures in xi'an await!

2 kommenttia:

 1. Pääset kyllä aika kattavasti kiertämään Kiinaa tämän talven aikana! Kiva, että jaksat ahkerasti päivittää kokemuksiasi eri kohteista. Meilläkin on tarkoitus komennuksen aikana käydä muuallakin turisteilemassa, joten blogistasi saa varmasti hyvin vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, jos jollekin on iloa:) Meidän reissussa on siis nää kolme kohdetta. Oon kyllä nyt niin läpiväsynyt reissaamiseen, että onneks ollaan tää koko joulukuu täällä Xi'anissa.

   Toisaalta olis mukava käydä etelämmässä vielä, mutta kyllä pienen kanssa matkaanminen on niin rankkaa, että olen iloinen, ettei tarvii olla koko ajan matkalaukussa. On eri asia kierrellä Kiinaa niin, että on vähemmän matkatavaroita, ajattelisin näin.

   Suosittelen sekä Pekingiä että Xi'ania kyllä turistikohteiksi, mutta Chengdun varmaan jättäisin väliin ellei ole matkalla Tibetiin yms. Hieno siellä oli käydä, mutta ei se ole turistikaupunki.

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...