torstai 29. marraskuuta 2012

SWUFE

 Täällä Chengdussa olen SWUFE:n vieraana. SWUFE eli Southwestern University of Finance and Economics sijaitsee kahdella eri kampusalueella, mikä onkin tällä hetkellä hyvin yleistä Kiinassa. Vanha kampus on kaupungin keskustassa ja sitten uudempi on rakennettu n. puolen tunnin matkan päähän lähiöön, jossa maan hinta on alhainen.
 Lisäksi kannattaa olla kaksi kampusta myöskin siitä syystä, että keskustoissa usein ilman laatu on todella heikko. Oppaani kakkoskampuksella huomautti toiveikkaasti, että varmaan tunnet eron ilman raikkaudessa... Noh sanoin vaan että dwei, dwei (totta, totta), koska halusin olla hyvä vieras. Oikeasti molemmat ovat kyllä heikohkoja verrattuna Suomen ilman laatuun... Tai no edes Lontoon ilman laatuun...
 Valitsimme hotellimme sen perusteella, että se on vanhaa kampusta lähellä, mutta koska jouduimme siirtymään Mt.Emei.Int. Grand Hotelliin (Jinsha Era hotellin ollessa lapsille sopimaton maalauksen aikana), nyt vanhalle kampukselle kestää n. 25min kävellä hotelliltamme. Se tarkoittaa, että paikka on käytännössä aika lähellä Kiinan mittakaavassa.
 Kävelimme sinne eräänä päivänä, vaikka varsinaisesti vierailuni tapahtuukin Chengdun ulkopuolisella kampusalueella. Oikeastaan ainoa asia, mikä minua kiinnostaa tässä vanhassa kampuksessa on sen Shuttlebus-asema, josta voi päästä viidella quailla toiselle kampukselle. Kuitenkaan en ole toistaiseksi vielä tarvinnut bussia, koska on ollut muita kyytejä. Ehkäpä tällä viikolla...
Olen ajellut tämän kampuksen läpi pari kolme kertaa matkalla toiselle kampukselle kylläkin, koska sen sisällä ei ole liikennevaloja eikä -ruuhkia, joten yo:n staffi käyttää sitä ohittamaan 2. Ring Roadin, sillä se on täysin rempassa tällä hetkellä. Kampus on ehkä1-2km kanttiinsa, mutta kuulema aika pieni. Siellä on ainoastaan MBA-tutkintoa suorittavia opiskelijoita ja muita osa-aikaisia opiskelijoita. Kuitenkin professorit ovat sitä mieltä, että oikeastaan vanhalla kampuksella ei opiskele ollenkaan merkittäviä opiskelijoita, sillä osa-aikainen opiskelija (viikonloppu/iltaopiskelija) ei kuulema vastaa laadultaan kokoaikaopiskelijaa... Mut ihan kivalta näytti kampus silti.

I am visiting Southwestern University of Finance and Economics in Chengdu and one day we walked to the old campus, which is about 25minutes walk from our hotel. The Campus is nice and apparently small (says the locals), most activities are in the second campus, outside Chengdu. It's very common in today's China that the Universities expand to another place where land is cheaper and air quality higher. There's only part time MBA students on this old campus now.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...