keskiviikko 23. tammikuuta 2013

2012 jälkipuolikas muistoissamme

'
Heinäkuussa oin lomalla kaksikin viikkoa sen jälkeen kun olin ollut ensin Kreetalla kesäkoulua vetämässä viikon. Mukavia päiviä siis. Käytiin Mäki-Matin perhepuistossa taaperokavereiden kanssa, käytiin tätini kanssa viettämässä lomapäivää laajavuoren kylpylässä sekä naissaaren kanavalla lounastelemassa. Terassi oli ahkerassa käytössä ja kesävieraita riitti moneen grillailuiltaan. Mökilläkin oltiin uimassa, saunomassa ja makkaranpaistossa. Heinäkuun lopussa koitti viides hääpäivämmekin. Saran kanssa käytiin kuvaamassa parit häät muutamana viikonloppuna - huomaako kuvista eroa tämän jälkeen käsittelyn puolesta???
 
Elokuussa pääsimme juhlistamaan hääpäiväämme Figaron Wine Bistron terassille ja elokuviin, kiitos mummivahdin. Lomaviikollani kävin kuvailemassa amatöörielokuvaa mm. kalastajatorpan koloniaalisalissa. Helsingissä tuli suorastaan rampattua, kävin siellä myös kahdella kiinakuvioihin liittyvällä työreissulla, eBerea-projektin kesäkoulun aikaan. Ehdinpä tehdä vähän valokuvauskeikkaakin 80-lukusynttäreillä. Opiskelijani ja ystäväni Panamasta lähti kotiin kahden vuoden Suomessa oleilun jälkeen ja vietettiin läksiäisiä - Lori we miss you!
Syyskuussa reenailin kovasti Kempoa tulevaan tenttiini ja suoritinkin 3.danin kuun lopussa. Saimme kuitenkin viettää vielä viikon kesäpäiviä lomalla englannissa - Walberswickin ranta jäi mieleen! Oli ihana nähdä englannin sukulaisia vielä SUomessakin ja kävimme heidän kanssaan poimimassa suppiksia. Kempoleiri oli Hämeenlinnassa ja sinnekin pääsin piipahtamaan. Mieleen jäi erilainen iltaohjelma:)
 Lokakuu menikin jo sitten lähtöfiiliksissä. Yritin nähdä mahdollisimman paljon tuttuja ja kavereita ja kävin perinteisellä pohjoisen kiertueella, taas suuntana Kajaani ja Ii. Toiseksi viimeisellä eurooppaviikolla käväisin työmatkalla Pollenzo, Brassa, mikä sinänsä oli yksi mieleenpainuvimpia erään tietyn illanvieton jäljiltä: Kuinka monta projektipalaveria päätyy sekä sitcomin että tunnaribiisin tuotantoon pikkutunneilla... Noh se olikin Creativity fest. Olen näköjään myös ehtinyt käydä tukanleikkuussa ja saada todistuksen tentistäni. Veljeni täytti 20! ja juhlistimme sitä meillä. Lokakuusta muistan, että oli niin stressi ja kiire, että meinasi ihan oikeasti tulla itku monta kertaa. Pisarana iin päällä oli se, kun unohdin passini Pollenzon hotelliin (no oikeasti ne ei antaneet sitä mulle takaisin, joten se ei ollut pelkästään mun vika) ja jännitimme, tuoko kuriiri sen ajoissa vai pitääkö mieheni lentää Pekingiin ilman meitä. Onneksi se tuli kuitenkin, vaikka soitin sinne palveluun varmaan 50 kertaa päivässä ja viikkohan siinä meni!
Marraskuun ekapäivänä lähdettiin sit tänne Kiinaan. Ensin Pekingiin kahdeksi viikoksi, sitten Chengduhun. Kelit Pekigissä olivat vielä aika syksyiset vaikka yhtenä yönä olikin tullut reippaasti lunta. Kävin Renminin kampuksella monena monena päivänä, vierailtiin yrityksessä, käytiin Tienanmenillä ja shoppailemassa Dahjalanilla ja Wangfujingilla. Käytiin pojan kanssa kahdesti eläintarhassa ja toisella kertaa akvaariossa, jossa nähtiin maitovalaskin. Chengdussa taas nähtiin Pandoja kerrakseen ja ihastuin muinaisen Shu-kulttuurin tateeseen. Pekigissä ehkä suosikkipaikkani oli vähemmistöpuisto. Chengdussa tapasin tosi kivoja tyyppejä, kuten uuden ystäväni Lingin.

Joulukuussa muutettiin sitten vihdoin tänne Xi'aniin ja nautittiin aurinkoisista päivistä. Joulukuussa myös ilmat kylmeni ja lehdet putosivat puista. Aurinkohan täällä paistaa, mutta välillä on tosi kylmä. Tutustuin paikalliseen tutkimusryhmään, jossa oli paljon mukavia opiskelijoita, osan kanssa teenkin nyt yhteistä tutkimusta. Tein kovasti töitä myös Suomeen päin yhden raportin kanssa ja vähän ennen joulua tulivat sukulaiseni ihanaan joulun ja uuden vuoden viettoon. Käytiin terrakotta-armeijaa moikkaamassa, pyörittiin villihanhipagodalla, leikittiin urakalla Kaiyanin sisäleikkipuistossa ja tietysti shoppailtiin muslimikorttelissa sydänten kyllyydestä. Ehdittiinpä käydä myös villieläinpuistossa ja Tang-paratiisissakin ja he kävivät Shaanxin alueen historiallisessa museossa. Kiinan vierailumme kaksi nopeimmin kulunutta viikkoa! Uuden vuoden aattona menimme veljeni kanssa katsomaan ilotulituksia Pagodalle ja muuten ottamaan hulluja kuvia.

Kyllä on ollut todella tapahtumarikas vuosi 2012. Nyt kun katsoo vuotta taaksepäin niin täytyy sanoa, että kyllä sitä on ehtinyt tehdä ja nähdä. Ei ainakaan ole pelkoa siitä, että olisi jäänyt laakereilleen tai etteikö olisi kaikenlaista kokenut. Onnen tunteita ja välillä myös epätoivoa, sanoisin. Mutta elämän kuuluukin olla haasteellista, muutenhan se olisi vaan köllimistä television edessä. Ja sitäkin on tullut harrastettua... Voipa olla, että alkaneena vuonna olisi mukava 1) olla välillä kotona ja 2) rauhoittua ja 3) ottaa aikaa ihan tavalliseen chillailuun (mitä se on??)

2012 was very active year for me, lots of travels, lots of BBQs, lots of time with friends and family. Actually I'm very satisfied with my year, I hope next year will be as good and also I wish to perhaps spend more time at home;) Maybe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...