perjantai 25. tammikuuta 2013

Kantakuppilassa

Näyttääkö ankealta? No aivan varmasti. Tässä on kantakuppilamme Shuxiang laowan yu -ovet.
Kyseessä on tämän alueen paras ravitsemusliike by far. Käymme tässä ravintolassa varmaan ainakin joka toinen ilta tai ehkä useammin.
Ravinteli tarjoilee Schetzuanilaista, mikä vähemmän yllättäen on perheemme suosikkiruokaa.
Palanpainikkeena maistuu yleensä Tsingtao.
Äitini, suomalaisen ruoan tosiystäväkin, alkoi tykätä tästä paikasta selvästi eniten Xi'anissa.
Menussa on ihan tavallisia Kiinalaisia ruokia siis, mutta ne eivät ole yltiötulisia, eivätkä liian mietoja.
Normaalitilaukseemme tulee tämä annos: Gambien dojiao (tai ainakin tuolta kuulostaa, kun mieheni sen lausuu...) eli vihreitä papuja chilillä. Aivan superhyvää ja terveellistäkin.
Tämä sen sijaan ei eksy pöytään niin usein, mutta kyseessä on leivitettyjä suppilovahveroita. Oikein maukasta ja kasvista.
Tämäkin on aika normaaliruokaamme, eli osterikastikkeessa olevaa bak choita, kiinankaalia. Hyvää on.
Tämä löytyy lautaselta melkein joka ilta, eli Huan gua(?) Kurkkua chilissä, valkosipulissa ja riisiviinaetikassa. Ihan parasta.
Noiden lisäksi usein syömme myös lammasta/nautaa ja pojalle tilataan tofukeitto, jossa on myös jotain lehtiä, joista hän tyykkää kovasti. Riisiä löytyy myös pöydästä aina. Tämä illallinen kustantaa useimpina iltoina 66RMB, eli jotain 8 euron luokkaa. Kiinan parhaita puolia. Joka ilta joku muu kokkaa ja joka ilta se on paras illallinen ikinä.
No puitteet eivät esteettistä silmää hivele, mutta olen näihin menoihin niin tottunut, että kaikelle roskalle ja pskalle tulee immuuniksi. Ruoka näyttää ja maistuu hyvälle, eikös se ole pääasia.
Nämä nuoret 'tädit' ja 'sedät' ovat myös aika kiintyneitä poikaamme ja monesti viihdyttävät häntä sillä aikaa kun syömme. Hyvä diili.
Tämä putiikki löytyy hieman etelään Yanta xilulta siitä päästä, jossa sijaitsee Xi'anin Fine Arts College. Eli niin kuin Pagodakadun toisessa päässä. Mut joo, en nyt tänne ravaisi ellen asuisi n. 10minuutin kävelymatkan päässä. Tällä alueella vaan ei vielä ole vastaavaa paikkaa tullut vastaan... Ja me ollaan kokeiltu kyllä aika monta paikkaa.

This is our usual dinner place, clearly the best food in SOuth Xi'an:) It's a schetzuan restaurant and our usual meal is beans, cucumbers, lamb and tofu soup. Quite vegetarian really and only costs about 7 pounds for a mountain of food, including one litre of beer. The surroundings will not make you sigh at awe, but does it really matter when you can have the best meal of your life, every night, with 7 pounds?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...