tiistai 29. tammikuuta 2013

Kiinan vaatekaapissa

Muoti ei ole koskaan ollut mulle Se juttu. Usein pukeutuminen on ollut itseään toistavaa ja tylsää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana olen löytänyt siihen selkeästi uuden kiinnostuksen. Toki luottovaatteni ovat edelleen farkut ja toppi, mutta nykyisin sentään mulla on useammat farkut ja mietin vähän, että mitä niiden kanssa pukisi.
Niinpä ajattelin esitellä hieman Kiinan pukeutumistani. Kiinassahan voi laittaa kadulla päälle ihan mitä vaan pyjamasta kimonoon tai pukuun. Se on todella vapauttavaa. Esim. Suomessa en olisi ikinä tullut hankkineeksi turkishattua ja vielä pitänyt sitä julkisilla paikoillakin.
  
Vaatekaappiin on tullut ostettua täydennystä halpojen hintojen ansiosta. Lisäksi tietysti täällä on paljon sellaista, mitä ei Suomesta saa, kuten mittatilausvaatteita.  Ehkä kuitenkin eniten on mukava ostaa länsimaalaistyylisiä vaatteita, jotka ovat täällä kyllä usein myös samoissa hinnoissa kuin kotona. Joitakin juttuja saa edullisesti, kuten uniqlon merinovillaiset puserot, joita tykkään käyttää hirveästi peruspukeutumisessani - kymppi ei minusta ole liian kova hinta.
 Alaisia täällä on minulle aika hankala löytää, koska kiinalaisilla on olemattomat pyllyt ja koot farkuissa loppuvat yleensä 27' vyötäröön. Sen takia olen tuonut kaikki alaosani: 2 farkut, 2hametta, yhdet monitoimihousut: mustat sateen kestävät tuulihousut. Näiden lisäksi mukana oli alussa 3 mekkoa, joista kuitenkin yhden olen lähettänyt kotiin koska se oli liian kesäinen. Sitten on tietysti sukkahousuja, joihin äitini toi täydennystä. Mustia, harmaita ja valkoisia, joita käytän joka päivä näin talvisaikaan. Yhdet pinkit legginsfarkut on tulluthommattua täältä alesta.
 Tänään olisi ollut niin kesäinen keli, että baltsutkin olis menneet jaloissa, mutta lähetin ainoat mukana olleet kotiin chengdun jälkeen koska joulukuussa oli ihan uggikelit koko kuun. Hyrrrr. Täällä aavikon vieressä sää vaihtelee tosi polttavasta auringosta tosi kylmään saman päivän aikana, joten saa olla kerrospukeutunut ja varautunut aurinkolasein ja villahuivein. Kengistä ylivoimaisesti eniten olen käyttänyt karvauggejani, jotka ostin ekalla viikolla Pekingistä. Voi kun olisin ostanut samoja toisenkin parin, koska Kiinassa ne menevät auttamattomasti pilalle hiekassa ja saasteessa. Kävin etsimässä niitä uudelleen, mutta minun koon (40) löytäminen täällä on pieni arpajaisvoitto, sillä kokoluokitus päättyy kolmeysiin!
 Olen nyt viimeisen viikon ajan innostunut ottamaan päivänasukuvia, joten niitä ilmenee varmaan täällä blogissa nyt sitten enemmän - vaikka ajastimella niistä tuleekin rakeisia, kun pitää säätää värit uudelleen ja valoitukset. En ole toistaiseksi uskaltautunut ihan hirveästi ulkona kuvaamaan itseäni, siellä toki värit olisivat paremmat. Auttaisi myös jos olisi jalusta mukana... Noh, ehkä sellainen täytyy laittaa hankintalistalle.
 Poika on myös innostunut asukuvauksesta ja pääsi nopeasti jyvälle äidin leikistä.

Housut: Vila
Pusero: Uniqlon basic
Feikkikarvaliivi: Fushion
Kengät: K-Kenkä, tosi vanhat:)
Vyö: Isäni vanha
Pojan vaatteet: Lindex Kids

In the last two weeks I've been keen on documenting my outfits, so there will be some China fashion coming up to the blog. It's a mix of what I bought here and what I brought from Finland. Jeans and shirts are still the most reliable combo as you can see.
4 kommenttia:

 1. Trenditerkut pikkukarhulta, jolla on just samanlainen body kuin sinisilmällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on mun suosikkeja. Pehmoinen ja kiva:) Minkähänlainen pikkukarhun koko on ensi kesänä/syksynä...

   Poista
  2. Meillä on noita kolmea eri väriä (mummolta) ja ne on jatkuvasti käytössä. Tuon bodyn koko on 80cm ja se on just sopiva. Voi kun oiskin jo aika nähdä!

   Poista
  3. Joo taitaapa mennä touko-kesäkuuhun ennen kuin päästään Iihin asti:( Mut ootte kyllä jatkuvasti mielessä ja kaupoissa mietin, että mitähän teidän lapset sanois tuostakin jutusta jne. Pikkukarhu mahtaa kesällä olla jo IIIso karhukin. Niin ne vuodet menee.

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...