keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Tuk Tuk

Jos joku ihmettelee, että mikä se Tuk Tuk oikein on niin tässäpä kuva.
Eli Tuk Tukit ovat mopoja, jonka perään on isketty hytti. Parhaimmillaan sinne mahtuu jopa neljä henkeä ja rattaat - kokeiltu on.
Minä tykkään näistä menopeleistä, vaikka ne ovatkin ns. vähemmän peltiä ympärillä. TukTukit nimittäin ovat yleensä aina saatavilla, eikä niitä tarvitse ryöstää jonkun nenän edestä. Tuktukista saa pulitaa välillä enemmän kuin taksista, mutta jos olen menossa kotiin ruuhka-aikana niin en kyllä ollenkaan ole harmissani, etten saa ensin odottaa puolta tuntia taksivuoroani taistellen ja sitten istua tunnin parhaimmillaan ruuhkassa. Tuktuk köröttelee kotiin liikenteen ohi kun taksit seisovat. Sen lisäksi niillä ei ole niin kiire, joten ostosten ja kärryjen pakkailuun saa apuakin. Lapsikin nukahtaa köröttelyyn hyvin. Onhan se talviaikana tietysti hieman kylmempi kyyti... Kuitenkin ajattelen niin, että nyt ollaan Kiinassa ja saan istua autossa monet monituiset kerrat sitten kotona. Nyt mennään tämän maan ehdoilla:)

If someone wonders what a Tuk Tuk is, this is it: You can almost always get one easier than a taxi, home from the centre of Xi'an, faster than a taxi who will be stuck in the traffic. I like these because of the China feeling as well:) I can sit in a car when I get home.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...