keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Luoyang

 Tällä viikolla olemme minilomalla Luoyangissa. Tämä on siis 'pikkuinen' kaupunki parin tunnin luotijunailun päässä Xi'anista. Matkan todellinen kohde on kuitenkin pitkä-pitkäaikainen haaveeni, eli päästä käymään Shaolinin temppelissä, joka sijaitsee lähistöllä. Mieheni tutki vaihtoehtoja ja lähellä olisi ollut myös Zhengzhou, mutta Luoyang on meille hieman lähempänä ja lisäksi siellä on muutakin kiinnostavaa nähtävää, kuten Crouching tigre, hidden dragon elokuvissakin vilahtelevia Grottoes-buddhalaisia kaivauksia vuoden seinämissä.
 Nämä kuvat on lainattu, mutta juttua Luoyangista piisaa ensi viikolla, kunhan kotiudumme. Tämä lienee viimeinen reissu tällä matkalla ennen kotiinpaluutamme - vaikka vähän minua jääkin kaivelemaan se, ettei päästä Urumqihin... Sinne kun lento kestää sen viisi tuntia suuntaansa niin päätettiin, että se on lapselle liikaa siitä ilosta, että vanhemmat pääsisivät vierailemaan silkkitiellä... Noh silkkitiellähän sitä ollaan Xi'anissakin, vaikkakin sen päässä.
Lisäksi Kiinassa menee helmikuu Kiinalaisen uudenvuoden vietossa ja silloin ei parane kyllä liikkua minnekään, sillä kaikki ovat lomalla yhtäa aikaa ja kaikki paikat tupaten täysiä. Me aiomme siis oleilla ihan kotosalla ja nautiskella kotikaupunkimme kevät festivaaleista (Spring Festival on kiinalaisten nimi uudelle vuodelleen). Tervetuloa Käärmeen vuosi!

We are in Luoyang this week, more posts coming about that next week:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...