sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Top 10 Blogit tammikuu 2013

Ajattelin, että kerron, mitkä kymmenen blogia minulla aukeaa yleensä ekana päivässä. Koska tämänhetkisessä elämässä en paljoa ehdi kirjoja lukea, blogien lukeminen on sitä omaa aikaa mulle. Mulla on bookmarksessa kategoriat 1.Lifestyle, 2.Sisustus, 3.Tyyli, 4.Oikeat ihmiset (=jotka tunnen IRL, in real life), 5. Laihdutus!,  ja 6. Kiina. Sillä listalla taitaa olla lähemmäs 30 blogia joita viikoittain seuraan. Avaan yleensä kaikista kategorioista jotain, ehkä sisustus on tällä hetkellä se, jota avaan harvoiten. 

Täällä Kiinassa kun blogger on blokattu, en pääse sinne läheskään joka kerta. Tämä tarkoittaa sitä, että muiden blogien osuus korostuu, jos VPN:llä on huono päivä.  Kaikki tämän postauksen bannerit on lainattu ko. blogaajilta, eli ovat heidän omaisuuttaan.
 
 Ihan ekana avaan
1. Mungolifen - Ei minusta ole sattumaa, että tämä on Suomen suosituin blogi. Anna on erinomainen journalisti ja ehdottomasti ansaitsee kaikki lukijamääränsä hirveällä työllä ja sit sillä, kuinka paljon jakaa elämästään. Varmaan Mungolifen suosioon vaikuttaa se, että se ei ole vaan 'kaunista valkosta mössöä' vaan on alamäkiä ja ylämäkiä ja on ihana seurata sitä, miten joku on tosissaan ottanut elämänsä haltuunsa ja toteuttanut haaveitaan. Minä olen seurannut tätä blogia päivittäin nyt kaksi vuotta tarkalleen, eli 1. aussivuoden ja sit tän 2. maailmanympärysmatka+Lontoo-vuoden. Koska meilläkin oli lähemmäs 7 vuotta se kämppä Lontoossa niin on todella ihana seurata hänen ajatuksiaan Lontoosta. Lontoo on mun suosikkikaupunkeja maailmassa, ihan vois tulla vaikka kolmosena heti Jyväskylän ja Xi'anin jälkeen:)
Kakkosena aukee tällä hetkellä
2. Kaitaliina - Viime keväänä kiljuin riemusta, kun Kaitaliina muutti Shanghaihin. Olin seurannut hänen blogiaan jo pitkään, mutta laadukkaan ja hyvin kirjoittavan Kaitaliinan siirtyminen minulle mielenkiintoisimpaan ympäristöön oli kyllä todella mieluista. Puhumattakaan siitä, että hänkin on uusi pienen lapsen äiti, jolta saa vinkkejä sekä äitiyteen että nyt myös arkeen Kiinassa. Tämä blogi parantaa minun päivääni lähes joka päivä <3
Kolmosena aukeaa
3. Too Big to be me - Erica kirjoittelee joka päivä ja pitkästi - tämä taitaa olla resepti laadukkaaseen blogiin, jos minulta kysytään:) Lisäksi hän on niin mahtava roolimalli elämäntapamuutokseen, että ei voi kuin ihailla. Olen muuttanut ajatteluani siitä, että minun täytyisi olla koko elämäni ylipainoinen hänen bloginsa myötä, koska hän on ollut samoissa mitoissa ja on myöskin äiti, joten jos tämä nainen onnistuu niin kyllä minäkin! Bikinifitness ei sentään ole mulla tavoitteissa, mutta tällaisesta blogista saa ihan hirveästi energiaa omien tavoitteiden saavuttamiseen, kuten vaikkapa liikuntaharrastuksiin.

Nelosena avaan
4. La vida locan - Sarin blogiakin olen lukenut jo pari vuotta. Hänessä ihailen itsenäistä elämänotetta. Hän kirjoittaa usein ikävuosiaan viisaammin ja on selvästi nähnyt ikäisekseen enemmän kuin useimmat. Jäin hänen blogiinsa koukkuun kun hän oli brasiliassa itsekseen ja pohti selkäreppumatkailua. Sarin kuvat ovat jotenkin tavallisista eroavia, kiinnostavia ja eksoottisia. Sari on matkailualan Opiskelija, mikä sinänsä on jo kiinnostavampaa kuin keskivertomuoti tms minulle. Hän on myös hiljattain löytänyt kuntosalireenauksen, mikä minua myöskin kiinnostaa.
5. Destination Unknown
Sadulla ja minulla on niin samantapainen elämä: brittimies, pieni lapsi, ulkomaalainen asuinmaa, matkustustyö - että hänen blogiaan on ihan pakko seurata. 

 6. Vieraana Shanghaissa - tämän blogin löysin aivan hiljattain, mutta olen sen ahkera seurailija. Kaikki muut suomalaiset blogaajat Kiinassa tuppaavat asumaan Shanghaissa, mutta on se Kiina-arki sielläkin ihan samanlaisia haasteita täynnä kuin täällä pohjoisessa. Mialla on kokonaista kolme lasta mukana - ei voi olla helppoa vaikka onkin ayi ja auronkuljettaja pyörittämässä arkea apuna. Lapsista pienin on meidän pojan ikäinen, joten on mukava verrata esim kielen kehitystä yms taaperoarkea Kiinassa.


 
7. Saralene - Saran tunnen irl:) tapasimme, koska hänen miehensä on läheinen työkaverini. Sittemmin olemme tehneet 'töitä' yhdessäkin, eli minä olen autellut saraa hänen valokuvausyrityksensä alkumetreillä. Meitä yhdistää rakkaus tähän harrastukseen ja työhön - vaikka tutkimme onkin todella erilainen ja toinen kuvaa canonilla ja toinen nikonilla;) sarasta on mielestäni kehittynyt hyvä kuvaaja sinä aikana kun olen hänet tuntenut - hänen tyylinsä on kaunis, klassinen ja valkoinen - kun taas omani on ehkä välillä ainakin värikkäämpi ja enemmän kontrastia käyttävä. Saralta ja hänen blogistaan olen oppinut todella paljon ja olen hänelle siitä kovasti kiitollinen.
 
8. Mona's daily style - mona mongusti edellinen blogin versio oli minulla myöskin lukulistalla. Mona päivittää useamman kerran päivässä, mistä tykkään. Hänellä on mukava tyyli ja tasainen, ahkera asenne. Tykkään Turku-jutuista ja Hänen valokuvauskokeiluistaan. Monan blogi ei ole ykkössuosikkini, mutta hän on niin luotettava (varmasti on luettavaa odotettavissa ja vieläpä omassa domainissa - ei tarvii veepeeännää), että avaan hänen bloginsa kyllä ekojen joukossa.

9. Coco Sweet Dreams on ehkä tällä hetkellä sisustublogilistani kärjessä. Don't get me wrong, kyllä siellä pyörivät myös valkoinen harmaja, Char and the city, Kaunis pieni elämä ja Vaaleanpunainen hirsitalo. Mutta tykkään cocosta. Koska hän on kahden äiti. Koska hän on päättänyt muuttaa maalle. Ja turussa. Turku on kuitenkin mun kakkossuosikkikaupunki Suomessa. Cocon kuvat on aina harkittuja ja aina kauniita. Ja hänellä on hyvin erilainen, skandinaavinen sisustusmaku (vertaa mun itämainen sekasikiömaku), tässä blogissa voi rentoutua.

10. Usko, toivo ja pakkaus - sitten hyvin erilaiseen blogiin lopuksi. Paskan äidin seikkailut työelämässä taipuvat minun mieleeni kiinnostavalla tavalla. Tässä on todellinen ammattikirjoittaja - humoristi ja satiirin taitaja. Elämäntilanne sopii jokseensakin yhteen vaikka itse en ajattelekaan usein niiin kärkevästi asioista kuin tämä äiti. Ja Paskan äidin seikkailuissa parasta on varmaan se, että se saa minut tuntemaan itseni joko täyden kympin äidiksi taikka sitten vertaistukena aivan yhtä paskaksi. Hieno paikka maailmassa tämäkin.

Että sellaista löytyy minun blogihyllystä juuri nyt. Mitäs te luette ja miksi?

6 kommenttia:

 1. Hirmuisen kauniita sanoja, kiitos paljon! :) Minäkin seurailen tätä sinun blogiasi ahkerasti! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ystävällisistä sanoistasi. Myös minä luen blogisi säännöllisesti. Blogistasi saa paljon Kiina-tietoutta, jota minulla ei aikaisemmin ollut. Hyvää alkanutta vuotta!
  Mia -Shanghaissa taas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olette taas Kiinassa (vaikka uskon, että on taas sopeutumista Suomen jälkeen), odottelen taas uusia postauksia innolla:)

   Poista
 3. Kiitos, olen kovin otettu - varsinkin kun blogini on todellakin vähän outo lintu listallasi.:-) Mukavaa kun viihdyt.

  Laiskana paskana sain tästä myös parikin vinkkiä sellaisiin blogeihin (esmes omaasi), joissa kerrotaan elämästä ulkomailla. Itse ulkomailla eläneenä ja nyt Suomeen jämähtäneenä on mukava kurkkia eksoottista elämää kaukana Lahdesta.

  Tsemppiä kiinailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paskan äidin seikkailuita pitää tietystikin seurata:) Kaiken lukemisen ei tarvitse olla höttöä vaan voi joskus tarvita myös aivojumppaa;) Minun mielestäni sinun jutut myisivät pokkarina lentokentillä aivan varmasti. Suosittelen tarjoamaan kustantajalle. Oot ihan eri tasoa kuin blogikirjoittajat yleensä.

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...