perjantai 4. tammikuuta 2013

Goose Pagoda-joulu

 Jouluaatto näytti meillä tällaiselta... Suomalaiset vieraat eli äitini ja veljeni olivat juuri saapuneet.
Oltiin liikkeellä suuren villihanhipagodan maisemissa. Sen eteläpuolella sijaitsee iso shoppailukatu ja -alue, jonka varrella on paljon toisiaan hienompia (ja massiivisempia) patsaita ja suihkulähteitä.
Suomalaisuuden kunniaksi söimme pitsaa Papa Johns'issa joululounaaksi.
Aika mitäänsanomatonta kiinalaiseen ruokaan verrattuna. Sitten painelimme Tripitakan patsaan ohi pagodalle.
Kuten siis jo varmaan on tullut selväksi, tämä Tang-dynastian aikainen n. 500jkr rakennettu rakennus on suuri kirjasto, intiasta ylläolevan buddhalaisen munkin (Tripitaka) tuomille buddhalaisille kirjoituskääröille varastoksi.
Itse rakennuksesta on muutama kerros sortunut siis maanjäristyksessä, mutta se on restauroitu nykyiseen loistoonsa sittemmin. Näköalat yli Xi'anin ovat myös hienot. Tässä alla näkymä pohjoiseen eli suihkulähteille. Tämä oli jossain vaiheessa aasian suurin suihkulähde.
Tässä näkymä länteen, eli meidän kotikadulle. Asumme tuossa noin about kolmen isomman korttelin päässä, yhdessä pilvenpiirtäjässä tuolla suoraan lähtevän Yanta Xilu-kadun eteläpuolella.
Kiipesimme seiskaan eli korkeimpaan kerrokseen veljeni kanssa.
Portaat ovat ihan ok.
Joka kerroksessa on jotain myytävää pyhiinvaeltajille. mm. hakaristiaiheisia piirrustuksia.
Pagodan alueelle on 30RMB sisäänpääsy, mutta minusta se on sen arvoinen, että kannattaa käydä. Itse rakennukseen oli vielä ekstra 20RMB kiipeäminen.
Perhe irrottelee joulun kunniaksi.
Ja meditoi.
On Christmas eve, we visited the Wild Big Goose Pagoda and its surroundings. It's a great place to spend a day, possibly even better in a sligthly warmer day:) I suggest you climb the pagoda for great views over Xi'an. I had done it once in 2006, but we did it again with my brother. It's not very high, so even an older person can do it easily.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...