keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Maailman lopun jälkeisillä sitseillä

 Kuten teille varmaan kävikin selväksi, olin tuossa pari viikonloppua sitten sitseillä Helsingissä.
 Teemana oli siis maailmanlopun jälkeinen elämä ja pukeutuminen tietystikin oli sen mukaista.
 Millaista sitten sitseillä on? No niitä on varmaan moneen laatuun. Itse olen ollut lähinnä opiskeluaikoina ainejärjestöjen järjestämillä sitseillä, Turun scifi-seuran järjestämillä sitseillä ja sitten tietysti Tinon Sitseillä. Nämä olivat jälkimmäiset.
 Ystäväni on järjestänyt näitä sitsejä jo kohta 10 vuotta. Sitsithän sinänsä saattavat olla vaikka vaan formaali päivällinen ja that's it, mutta nämä Tinon Sitsit ovat oma käsite sinänsä. Periaatteessahan konsepti on siis tarjoiltu illallinen plus jatkot, mutta tämä on tietysti todella karu yleistys. Tinon sitseillä lauletaan (vuosien varrella kertyneestä laulumonisteesta), rankaistaan (niitä, jotka eivät jostain syystä ole 'osanneet' käyttäytyä) ja tietysti seurustellaan.
Tällä kertaa menu näytti tältä:


Alkumalja
Freixenet Cordon Negro Brut, Espanja
* * *
Lomilohta
Il Sole Garganella, Italia
* * *
Kālua-possua* poita ja suolaa Kaua'ilta (lihaversio) (tämä oli aivan huikean hyvää)
Kālua-seitania*, poita ja suolaa Kaua'ilta (kasvisversio)
Vina Albali Reserva, Espanja
* * *
Haupiaa, vaniljaa Tahitilta ja hedelmiä
Wood Ridge Fruity White, Australia
* * *
Kahvia Hualālain länsirinteiltä / luomu-oolongia Mauna Kean pohjoisrinteiltä
Punschen kommer från Sverige
 
Sitsi-illallisen jälkeen alkavat about normaalit bileet, joissa seurustellaan, saunotaan, tanssitaan ja lauletaan sing staria tai mitä nyt sitten haluaakin touhuta.
Tässä muutama ystäväni asustus. Sisareni kysyi, että näkevätkö kaikki yhtä paljon vaivaa sitsiasun eteen kuin minä? Noh, vastaus varmaan että kyllä useimmiten vaivaa nähdään enemmän tai vähemmän. Tänä vuonna suosikki oli toki Arthur Dent, joita käveli sisään kaksin kappalein.
Vaadin toki ylläoleville herroille rangaistuksen aiheesta, koska he olivat siis koko Xenapukeutumiseni takana, eikä kumpikaan suvainnut tulla paikalle Gabriellenä kuten olivat suunnitelleet! Noh, eipä haitannut minua, sillä minun futuristiselle Xenalleni irtosi pukupalkinto - iik, en oo ikinä voittanut tätä aiemmin, joten hyvältä tuntui. Olin itsekin tyytyväinen asuuni, ei sillä.
Post-apokalyptisiä asuja pystyi siis joko kehittelemään omasta kaapista (huomaa ylläoleva todella kaunis tölkkikierrätyskoru) tai sitten tietysti netistä tilaamalla saa mitä vain (alla oleva 'zanan asu)
Sitseillä tunnetusti voi tapahtua mitä vain ja erittäin yleisesti ainakin jonkun asteen pariutumista tai sen kaltaista toimintaa.
Olipas hurjan hauskaa! Ensi vuonna uusiksi. Parasta oli nähdä pitkästä aikaa näitä kamuja ja tavata toisaalta uusiakin tuttavuuksia. Tanssilattialla en ehtinyt kuin pari kolme kertaa käydä pyörähtään, mikä oli hieman pettymys, mut joo, sitseillä aika kuluu yleensä niin nopeasti, että kaikkea ei vaan ehdi tekemään. Kellon lyötyä jotain kolme, kävelin ystäväni kanssa Helsingin läpi heidän kotiinsa Ruoholahteen. Siinä ehti mukavasti vaihtaa kuulumisia ja vähän tuulettua bileiden jäljiltä. Osa porukasta yöpyi paikalla ja osallistui sillikselle klo 10. Sillis on ilmainen niille, jotka osallistuvat siivoustalkoisiin - kerrassaan toimiva konsepti. Kiitokset henkilökunnalle, Tinolle, uusille ja vanhoille kavereille jne. Kyllä kerran vuodessa on mukava bilettää näin pohjanmaan kautta.
I went to a special party in Helsinki. This one is organized once per year by my good friend. 'Sitsit' party concept includes eating, drinking, dancing, singing and of course mingling. It's basically a sit down dinner, followed by a regular party with a dance floor and some sing star or whatever people have brought along. Oh and don't forget Sauna - this is Finland for god'sake. This time the theme was post apocalypse. There was many different apocalypses that had happened, clearly. My dress was Xena, but my Gabrielle came dressed as Arthur Dent, which of course was an act punishable by a drink. I had a great time, see you again next year!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...