maanantai 22. huhtikuuta 2013

Vierivän kiven loppuvuosi

No niin rakkaat lukijani. Jos olette ehtineet surra Kiina-postejen vähyyttä, eipä hätää. Näyttää kovasti siltä, että palaamme Kiinaan syksyllä. Kyllähän sitä ikävä takaisin on, myöntää täytyy. Suomi ja Eurooppa on <3, mut joku sinne Aasiaan vetää takaisin. Loppuvuodeksi reissuja siis riittää. Dopplrista niitä voi selata, jos kiinnostaa. Tarkoitus olisi vierailla ainakin Kreikassa (ugh, toivoin, ettei tää olis listalla), Kreetalla, Japanissa ja toki olen anopille luvannut pyhästi, että tän vuoden joulu vietetään Englannissa.
Norjassakin haluaisin käydä, mut kattoo nyt että mahtuuko visiitti listalle. Minulla on nimi paperissa, joka tulee ulos Oslossa järjestettävässä konferenssissa, joten noin periaatteessa saattaisin lähteä sinnekin, mut täytyy vähän katsoa, että viitsinkö. Tää ei ole mikään väikkärin paperi vaan sellainen lähinnä projektin tuloksia esittelevä juttu. Ikinä en oo Norjassa käynyt, joten Norja-kuume on kova. Vaihtaisin mieluusti Ateenan Osloon, mutta työreissut ei useimmiten mee niin kuin Trömsössä.
Ai et pitäiskö joskus olla kotonakin? Kieltämättä Kiinasta paluun jälkeen on ollut kiire nähdä kaikki kaverit ja sukulaiset, mutta onneksi on koko kesä tässä vielä aikaa matkailla Euroopassa. Samaan aikaan mulla on sellainen olo, että jään juurettomaksi orvoksi, jos ei palata Kiinaan. Kyllähän sinne sydän jää, pakostakin. Seuraamme toki lintuinfluenssan kehittymistä - eihän sinne pakko ole mennä, jos epidemia yltyy liian rajuksi. Toisaalta huomauttaisin pahimmille heikkohermoisille, että siellä on nyt toistaiseksi ollut vain muutamia tapauksia ja nekin jossain Shanghaissa... Kiina kun on Euroopan kokoinen maa, se on vähän niin kuin olisi todettu tartuntoja Espanjassa, meidän näkökulmasta. Mut tällaiset asiat usein unohtuvat. Lapseni on muuten juuri nyt keuhkokuumeessa Suomessa. Sen hän sai siis täältä, ei Kiinasta (vaikka kaksikin eri sukulaistani on jo ehdottanut, että ehkä hänellä on lintuinfluenssa tai ehkä hän sai tämän taudin Suomesta, vaikka ollaan oltu täällä jo 2kk...ja Englannissakin välissä). Ero on ainoastaan siinä, että täällä antibiootin saaminen on about 100x helpompaa. Mut kuka sanoi, että elämän tarvitsee olla helppoa? Minusta elämän tarvitsee olla mielenkiintoista. On eri asia sitten että kuinka suuria riskejä on valmis ottamaan. Tällä hetkellä olen valmis lähtemään syksyllä Kiinaan, mutta seuraan toki uutisia. Katsotaan, miten käy.

We have decided to try and return to China in the Autumn. The plan is to spend summer in Finland, sending papers to journals and conferences before returning to slow internet in Xi'an. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...