sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Yammy Mummies Park

 Englannin reissulla oltiin yhtenä päivänä keskenämme, minä, ukki ja poika. Niinpä lähdettiin läheiseen Leigh-on-Sean leikkipuistoon.
 Sielläpä oli Yammy Mummieseja (mieheni käyttämä termi kotiäideistä) muksuineen ja ennen kaikkea vaunuineen. Siinä missä esim. Suomessa on todella trendikästä kuskata mukulaa retroissa 80-luvun rattaissa, englantilaiset mommyt panostavat mitä huikeimpiin rattaisiin. Koko leikkipuistoretki vaikutti eräänlaiselta "kenellä on kalliimmat vaunut, käsilaukut tai merkkivaatteet" -tyypin kierrokselta.
 Poikani Reiman haalarissa oli siis varsinainen näky täälläkin. Englantilaiset on siinä samanlaisia kuin kiinalaiset että kummankaan ei oikeastaan ikinä tarvitse viedä lapsiaan leikkimään lumihankeen tai metsään, joten varusteet on lähinnä sellaista söpöstelyä varten. Suomalainen lapsi pukeutuu talven läpeensä haalariin, koska se nyt vaan on kätevämpää ja onpahan lapsi ainakin suojassa ja lämmin.
 Luis Vuittonin Neverfullit vilkkuen nämä äidit paimentavat Tommy Hillfigeriin puettuja pienokaisiaan.
 Minulla oli supertrendikäs ukki mukana!
 Ei vaineskaan, oli ihana nähdä, miten poika ja ukki nauttivat toistensa seurasta. Hellyyttävää.
Sattumoisin huomasin, että meilläpäs onkin ns. 'tendivaunut'. Tästä kiitos tulee ystävälleni M:lle, joka ehdotti, että josko ostaisin hänen vanhat Phil and Tedsit. Minähän en siihen aikaan ymmärtänyt vaunujen päälle mitään, mutta koska hän oli toisen poikansa syntyessä asunut Englannissa - hänellä nyt sattui olemaan ne 'englantilaisten äitien' Emmaljungat... Minä olisin ostanut mitkä vaan second handit, mutta sittemmin en vaihtaisi näitä mihinkään. Phil and Tedseissä on siis kolme pyörää, mikä tekee niistä joillekin 'vaikeat työntää', eli kaksi kättä tarvitsee näiden ohjailuun... Mutta muuten ne ovat erinomaisen kevyet ja etenkin menevät pieneen tilaan. Esim. Kiinassa olisi ollut ihan mahdotonta iskeä isompia rattaita taksien minimalistisiin takakontteihin. Ai että M:aa varmasti kaduttaa, että myi vaununsa minulle, koska takaisin en raski niitä antaa - poika kun niissä vielä varmasti pari vuotta kulkee.

Kummissaan Yammy Mummiesit katselivat siis meitä - trendikkäät vaunut mutta muu pukeutuminen aivan randomia. Onneksi käsipuolessa minulla oli sentään feikkimerkkilaukku Kiinasta. Varmaan ajattelivat että ollaan jotain parempaakin kansaa. Mutta sitten meni äitien pasmat sekaisin - puhuin lapselleni jotain tosi eksoottista kieltä. He poistuivat nopeasti paikalta ja jäimme ukin ja pojan kanssa keskenämme puistoon. Se oli käynti englantilaisessa leikkipuistossa.

My playground testing project took a turn to another English playarea when I spent the time alone with my father-in-law and my son. Leigh-on-Sea's finest ground is situated behind a church and I soon ran into some 'Yammy Mummies'. In England one must have 'Phil and Teds' pram and Luis Vuitton bag... Well, we were by accident very cool, because I bought my second hand pram from a Finnish woman who had bought hers while expatting in London;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...