tiistai 30. huhtikuuta 2013

Missäköhän se lakki muuten on?

 Kuinka monelle iskee tämä ajatus aina samaan aikaan, kerran vuodessa...? Minulla ei ole harmaintakaan aavistusta, mistä yo-lakkini löytyy. Muuttomme jälkeen kaksi vuotta sitten se sijoitettiin 'johonkin' ja sen jälkeen lainasin sitä veljeni yo-kuvauksiin ja nyt... noh, se on paikassa X. Masentavaa, enkä haluaisi kääntää koko kämppää ympäri siitä hyvästä, että saan käyttää sitä kahtena päivänä. Pah.
Mitäs teidän vapputraditioihin kuuluu? Mä oon perinteisesti viettänyt vappua historianopiskelijoiden kanssa, koska hyvä historianopiskelijaystäväni on syntynyt tässä korvilla ja niinpä viettänyt kemujaan usein myös vapun aattona. Tänä vuonna nämä bileet menivät jo minulta muutama viikko sitten ohi, mutta kyllähän sitä vappua tulee jotenkin juhlistaa, vaikka se olisi vaan pienellä hetkellä Minnan lakituksessa. Haalari minulla on ollut pakattuna varastoon jo varmaan maisteriksi valmistumisesta asti, mutta onhan vappu sellainen opiskelijoiden juhla ykkösenä. Ja yliopistokaupungissa, yliopiston tutkijana toki sen kokee nimenomaan opiskelijoiden kautta.
Usein minun vapun aattoni kuluu kavereiden kanssa ja vapun päivä taas sukulaisten kanssa. Tämä on jotenkin luonnollinen malli. Vapun päivänä on mukava käydä kaupungilla vaikkapa vappubrunssilla. Tällä viikolla taidan olla vapunpäivän töissä... Meille on nimittäin tulossa vieraita englannista ja loppuviikolla on parempi pitää hieman lomaa kuin siinä keskellä.

Hauskaa vappua kaikille!

1st of May is obviously a big deal in Finland - and a national holiday. Usually this is a time to meet friends and if you are a student: get totally wasted for a week in a row. However, I have cleaned up my 'vappu' act over the years and now a days it's a chance to drink some bubbly and maybe I will go and watch a 'seilor cap' being put on a statue... Who said Finns were normal in any way? Happy May Day for you!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...